FOKUS JE ŠVICA

Adria kupila Etihadovo družbo

Objavljeno 20. julij 2017 14.45 | Posodobljeno 20. julij 2017 14.45 | Piše: Ma. M.

Letalska družba Darwin Airline bo odslej pod okriljem Adrie Airways.

Adria Hrvatom na pomoč.

LJUBLJANA – Slovenska letalska družba Adria Airways je postala lastnica švicarske letalske družbe Darwin Airline SA, v kateri je imela tretjinski delež tudi prestižna skupina iz Združenih arabskih emiratov Etihad. Adria je prek svoje odvisne švicarske družbe prevzela 99,1-odstotni delež Darwina Airline SA, preostali delež bo dodala v kratkem, so sporočili iz Adrie Airwys. 

Ohranili bodo ime Darwin Airline

Darwin Airline SA je švicarski regionalni letalski prevoznik, ki pod imenom »Etihad Regional« deluje v več evropskih državah. V skladu z dogovorom bo družba Darwin še naprej delovala pod lastnim imenom ter z lastnim spričevalom letalskega prevoznika (AOC) iz baz Lugano v južni Švici in Ženeve, Adria Airways pa bo prevzela nekatere administrativne in operativne naloge ter tržila storitve švicarskega letalskega prevoznika.

»Darwin je odlična letalska družba z izkušenim vodstvom in osebjem. Širitev naše mreže in optimiziranje stroškov je najboljša kombinacija za oba prevoznika,« je povedal Arno Schuster, direktor Adrie Airways. »Naš izkušeni komercialni oddelek bo tržil Darwinove lete pod imenom Darwin.«

Nič več Etihad

Darwin Airline je bil ustanovljen leta 2003, da zagotovi gospodarsko povezavo med južnim delom Švice, Ticinom, z glavnima finančnima centroma države, Zürichom in Ženevo, kot tudi povezave z letališkimi vozlišči. Po vstopu Etihada Airways v lastništvo Darwin Airline se je Darwin leta 2014 pridružil skupini Etihad ter prevzel tržno ime Etihad Regional, ki pa se od spremembe lastniške strukture dalje ne bo več uporabljal.

»Prepričani smo, da bo Adria Airways s svojim obsežnim strokovnim znanjem ter močno mrežo letov, zlasti na trgu jugovzhodne Evrope, zelo koristna ne le za prihodnost Darwina, temveč tudi za regijo Ticino, ki potrebuje dobre povezavo s preostalo Švico in Evropo,« je povedal Emilio Martinenghi, predsednik upravnega odbora družbe Darwin Airline.

Kakšna je bila vrednost posla, je poslovna skrivnost. 

Deli s prijatelji