MENJAVE

Adria Airways: Boštjančiča odnesle milijonske izgube

Objavljeno 20. december 2012 20.31 | Posodobljeno 20. december 2012 20.30 | Piše: S. U., STA

Marko Anžur bo opravljal naloge predsednika uprave do imenovanja novega predsednika uprave, vendar največ za obdobje šestih mesecev.

Marko Anžur.

LJUBLJANA – Nadzorniki Adrie Airways so danes odpoklicali predsednika uprave in odgovornega vodjo letalske družbe Klemna Boštjančiča, na njegovo mesto pa imenovali dozdajšnjega direktorja komercialnega sektorja Marka Anžurja. Ta bo opravljal naloge predsednika uprave do imenovanja novega predsednika uprave, vendar največ za obdobje šestih mesecev.

Kot so sporočili iz Adrie, je Anžur dobil soglasje Agencije RS za civilno letalstvo glede sprejemljivosti za opravljanje funkcije odgovornega vodje. Nadzorni svet Adrie Airways namerava v roku 45 dni objaviti javni razpis za zbiranje prijav za novega predsednika uprave.

Tudi letos z izgubo

Boštjančiča so nadzorniki odpoklicali iz ekonomsko-poslovnih razlogov. Adria Airways je lani po podatkih iz letnega poročila iz poslovanja ustvarila 15,3 milijona evrov izgube, leto prej kar 59,7 milijona in leta 2009 12,2 milijona evrov. Letošnja izguba naj bi dosegla 7,5 milijona evrov.
 

Deli s prijatelji