SVET ŠTEVILK

Adrenalinski šusi

Objavljeno 02. junij 2012 19.23 | Posodobljeno 02. junij 2012 19.23 | Piše: T. P.

Topli dnevi nam kričijo, naj odhitimo na zrak, vsrkamo tople sončne žarke in se prepustimo koristnemu brezdelju.

Soteskanje postaja čedalje bolj priljubljen šport.

To pa je še zabavnejše, če nas ob tem zbode adrenalin. Zato smo pogledali, kako si lahko aktivno popestrimo prihajajoče poletne dni.

Rafting: že Simon Gregorčič je opeval smaragdno zeleno reko, ki v sebi prepleta nedolžnost in divjost hkrati. Kar pa lahko izkusimo tudi malce drugače, ne zgolj z zretjem v njene magične tolmune. Brzice Soče nam na raftu namreč lahko pričarajo nepozabno doživetje, za katero bomo odšteli – odvisno od odseka reke – od 33 do 48 evrov.

Jadralno padalstvo v tandemu: če si želimo lepote Slovenije ogledati iz ptičje perspektive, pri čemer nam razgled vzame dih, telo pa se napolni z adrenalinom, bomo za skok s padalom ob pomoči inštruktorja odšteli od 90 do 125 evrov.

Polet z balonom: balonarji pravijo, da so ujeti med nebo in zemljo, med ogenj in šampanjec. In če se želimo pridružiti krogu izbrancev ter poleteti nad našo prestolnico, nas bo to olajšalo za vsaj slabega stotaka. Ob čemer pa se domov ne bomo odpravili le z nepozabnim spominom, temveč tudi z diplomo in balonarskim imenom.

Soteskanje: soteske in kanjoni so s svojo težko dostopnostjo in skrivnostnostjo burili človeško domišljijo, ki pa verjetno ne seže niti do kolen izkušnji, ko se resnično spustimo po soteskah in slapovih ter se namočimo v rečnih tolmunih. Za adrenalinsko doživetje soteskanja v Triglavskem narodnem parku bomo odšteli vsaj slabih 50 evrov, medtem ko se cena lahko dvigne tudi na 140. Odvisno od zahtevnosti, trajanja in lokacije.

S kajakom po reki: kajakaštvo je vse bolj priljubljen šport, ki se ga lahko lotijo popolni začetniki in izkušeni adrenalinski odvisneži. Za spust s kajakom po Kolpi ali Krki, ob čemer si bomo oddahnili in si napolnili baterije, a hkrati zadovoljili tudi potrebo po športni dejavnosti, bomo odšteli okoli 25 evrov.

Deli s prijatelji