TERNA

500 evrov za dobro jutro

Objavljeno 28. maj 2016 23.55 | Posodobljeno 28. maj 2016 23.57 | Piše: Š. A.
Ključne besede: Terna

Nagradna igra Slovenskih novic Terna razveselila Franca Ranta.

Franc Rant s časopisom, ki mu je polepšal dan. Foto Špela Ankele

RETEČE – Upokojenca Anica in Franc Rant, doma v vasici Reteče pri Škofji Loki, vsako jutro prebereta Slovenske novice, ki jima jih dostavi naš pridni dostavljavec. »Pa ne prebereva časopisa samo enkrat. Najprej zjutraj, nato pa ga do večera prelistava še dvakrat, trikrat,« povesta.

Čeprav po navadi Anica prva obrača še sveže časopisne strani, je bilo tisto jutro drugače. Prvi je Novice v roke dobil Franc in po stari navadi najprej pokukal za nalepko na naslovni strani. »Ko sem Anici povedal, da sem na Terni zadel 500 evrov, sprva sploh ni razumela, kaj hočem povedati,« se široko nasmeji Franc. Kot pravi, bo nagrada prišla še kako prav. »Saj veste, kakšne so dandanes penzije. Vsak evro pride prav.« 
Za kaj bosta porabila denar, še ne vesta. Morda si bosta privoščila kaj lepega, česar si sicer ne bi mogla, razmišljata upokojeneca, ki sta oba delala v škofjeloškem predelu Trata, v podjetju za izdelavo opreme za klavnice. Zdaj sta že nekaj časa upokojena. Njun dan, dopolnjen s številnimi upokojenskimi obveznostmi, se hitro obrne, ob čemer naš tokratni nagrajenec pove, da rad raztegne harmoniko, vpet pa je tudi v delovanje Društva diabetikov Škofja Loka.

Nedolgo tega sta se zakonca Rant znova naročila na Slovenske novice. Znova? »Najprej sva bila naročnika, pa nama ni bilo všeč, ker je bila tisti čas dostava časopisa bolj tako tako. Potem sva za nekaj časa prekinila, a sva pogrešala Novice. Zdaj sva spet naročnika, saj imamo pridnega dostavljavca, ki vsako jutro že zarana prinese časopis v naš nabiralnik,« pohvalita zakonca Rant tistega, ki se že zgodaj zjutraj ustavi pred številnimi hišami na obrobju Škofje Loke.

In kaj najraje prebereta? Franc pravi, da so mu všeč zgodbe na prvih straneh, Anica pa doda: »Tudi to, a če me vprašate, kateri dan s še posebnim veseljem čakam na dostavo časopisa, je to sobota. Ta dan objavljate vse tiste čudovite recepte, ki so mi izjemno všeč.« 

Deli s prijatelji