OB OBLETNICI

50 let skupaj

Objavljeno 17. junij 2013 21.25 | Posodobljeno 17. junij 2013 21.27 | Piše: O. B.

Zlatoporočenca Jolanda in Štefan Vereš.

Zlatoporočenca Jolanda in Štefan Vereš s pričama, ki sta bila priči tudi na poroki pred pol stoletja (foto: Oste Bakal).

Jolanda in Štefan Vereš iz Lenarta v Slovenskih goricah sta trdnost zakona po 50 letih potrdila s civilnim in cerkvenim obredom, ki sta potekala v cerkvi sv. Lenarta v Lenartu. Jolanda se je rodila 18. oktobra 1942 v Radmožancih v občini Dobrovnik, Štefan pa 22. septembra 1940 v Ivancih pri Moravskih Toplicah. Poročila sta se maja 1963. Delavnost zaznamuje njuno življenje: Jolanda je bila zaposlena v tovarni Žima v Ljubljani, po poroki pa do upokojitve v tekstilni tovarni Svila v Mariboru. Štefan je bil tehnolog v tovarni železniških vozil Boris Kidrič v Mariboru.

V zakonu so se jima rodili trije otroci: Vida, Silvo in Vesna. Življenje jima dodatno polepšajo še trije vnuki in dve vnukinji. V veliko veselje jima je, ko se zbere vsa družina, saj si imajo vedno veliko povedati. Zdaj, v pokoju, sta dejavna v Društvu upokojencev Lenart, uživata v naravi, zelo rada gobarita, v veselje jima je delo na vrtu.

Deli s prijatelji