OGLASNO SPOROČILO

364 otrok skriva svoj nasmeh*

Objavljeno 30. maj 2015 11.21 | Posodobljeno 30. junij 2015 12.09 | Piše: B. K.

Z nakupom in donacijo ga pomagajmo razkriti.

Žveči in osreči.

V podjetju Wrigley smo se odločili, da priskočimo na pomoč Centru za otroško in preventivno zobozdravstvo ter jim z donacijo pomagamo pri nakupu nujno potrebne opreme. S posebno prodajno akcijo bomo v maju in juniju od vsakega prodanega izdelka ORBIT tri cente namenili nakupu nove opreme.

Otroci in mladostniki s težavnim vedenjem, strahom pred zobozdravnikom ter drugi otroci in mladostniki z zmanjšanimi zmožnostmi se v času odraščanja srečujejo s številnimi tegobami, kot so kronične sistemske bolezni in poškodbe ustne votline, ter s številnimi tveganji, ki te bolezni in poškodbe spremljajo.

Zdravljenje je dolgotrajno in zahteva številne obiske pri zobozdravniku. Nekateri otroci obiščejo zobozdravnika tudi do 23-krat letno, na prvi specialistični zobozdravniški pregled pa je bilo lani treba čakati več kot tri mesece.

V Centru za otroško in preventivno zobozdravstvo na Stomatološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana ugotavljajo, da število napotitev narašča iz leta v leto, čakalne vrste se daljšajo, zobozdravniki pa se soočajo tudi s tehničnimi omejitvami, kot je pomanjkljiva ali nezadostna nujna oprema.

image

*Število otrok s kroničnimi obolenji in otrok z zmanjšanimi zmožnostmi ter drugih otrok, ki so čakali na prvi specialistični pregled ali poseg v splošni anesteziji na Stomatološki kliniki v Ljubljani, dne 1. 9. 2014.

Deli s prijatelji