PRVI LETOŠNJI DELOVNI DAN

2. januar: kateri poslanci so si vzeli dopust

Objavljeno 02. januar 2015 17.19 | Posodobljeno 02. januar 2015 17.19 | Piše: A. L., T. L.

Naši poslanci in poslanke ter ministrska ekipa kar po domače: velika večina podaljšala praznike, v službo jih danes ni.

LJUBLJANA – 2. januar ni več dela prost dan. Glavni razlog za tako odločitev je prispevek k večji produktivnosti oziroma višjemu bruto domačemu proizvodu. Danes smo zato preverili, ali so poslanci v službi ali raje uživajo v podaljšanem dopustu.

SMC (36 poslanskih mandatov)

Na delu v PS SMC so danes vodja poslanske skupine, namestnik, osem ostalih poslancev, tri referentke in štirje strokovni sodelavci, so nam odgovorili iz PS SMC. Po prejemu odgovora smo vnovič zaprosili še, da imensko navedejo, kateri poslanci so odsotni. Odgovora do objave nismo prejeli.

SDS (21 mandatov)

Iz SDS so za 24ur.com sporočili, da danes dopust koristi 11 poslank in poslancev njihove poslanske skupine, ki sicer šteje 21 oseb. Na naša vprašanja odgovora nismo prejeli.

Desus (10 mandatov)

Danes so bili iz poslanske skupine Desus v službi Uroš Prikl, Jana Jenko, Primož Hainz in Ivan Hršak.

Letni dopust pa so koristili Franc Jurša, Benedikt Kopmajer, Marjana Kotnik Poropat, Marinka Levičar, Tomaž Gantar in Marija Antonija Kovačič, odgovarjajo iz Desusa.

SD (6 mandatov)

Za 2. januar 2015 so iz poslanske skupine Socialnih demokratov dopust prijavili trije poslanci/poslanke. Ostali pa so na delovnem mestu v državnem zboru.

V državnem zboru so ali so bili danes poslanka Andreja Katič ter poslanca Matjaž Han in Franc Križanič, so dopisali iz PS SD.

ZL (6 mandatov)

Danes dopust koristijo trije poslanci Združene levice od šestih, in sicer Matej T. Vatovec, Violeta Tomić in Franc Trček, so zapisali v odgovoru iz PS ZL.

NSi (5 mandatov)

V poslanski skupini NSi, ki šteje pet članov, so za danes vsi prijavili dopust, a načrti so se spremenili, so iz stranke sporočili za 24ur.com. Zaradi »neodložljivih obveznosti« je Jernej Vrtovec kljub dopustu v državnem zboru in opravlja svoje poslanske naloge. Uradno imajo dopust prijavljen tudi Ljudmila Novak, Matej Tonin, Jožef Horvat ter Iva Dimic. A tudi oni imajo obveznosti in so ves čas dosegljivi, poudarjajo v NSi.

ZaAB (4 mandati)

V Poslanski skupini ZaAB je na dopustu le poslanka Miriam Bon Klanjšček. Vsi ostali poslanci opravljajo delo, so navedli iz PS ZaAB.

Poslanska skupina italijanske in madžarske narodne skupnosti (IMNS) (2 mandata)

Odgovora nismo prejeli.

Številke kažejo, da je danes v službo prišla slaba tretjina poslank in poslancev, večina pa jih uživa v podaljšanem poprazničnem vzdušju. 

Ministri in ministrice na počitku

Kako pa je pri ministrih? Tudi med njimi praznično vzdušje še kar traja. Po podatkih, ki so jih zbrali na 24ur.com, je minister za javno upravo Boris Koprivnikar danes dežuren, je polno operativen ter ves čas dosegljiv na telefonu in elektronski pošti, dela pa tudi obrambni minister Janko Veber.

Počitek pa so si privoščili vsi ostali ministri in ministrice: ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar, minister za pravosodje Goran Klemenčič, minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Stanka Setnikar Cankar, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, zunanji minister Karl Erjavec, ministrica za okolje in prostor Irena Majcen ter ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Na dopustu sta tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak ter ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar, a njuni sodelavci poudarjajo, da sta dosegljivi za pomembnejše oziroma nujne zadeve. Prav tako je na dopustu, a za nujne zadeve dosegljiv, minister za finance Dušan Mramor

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, pa je po poročanju portala odsoten zaradi bolezni in koristi letni dopust.

Počivali bodo skoraj do polovice meseca

Zanimiv je tudi pogled na tabelo Terminski program dela državnega zbora za leto 2015, iz katere je razvidno, da do 12. januarja ni predvidenih aktivnosti.

image

Deli s prijatelji