MUHASTO ZA PRAZNIK

1. maj sončen, nadaljevanje kislo aprilsko

Objavljeno 01. maj 2013 11.44 | Posodobljeno 01. maj 2013 11.45 | Piše: STA, D. P.

V petek in soboto se bo nadaljevalo spremenljivo vreme s krajevnimi plohami in nevihtami.

V prihodnjih dneh se bomo lahko končno pogreli.

LJUBLJANA – Danes dopoldne bo povečini jasno, le na zahodu občasno zmerno oblačno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

Plohe in nevihte

Popoldne bo nastajala kopasta oblačnost in v notranjosti Slovenije bodo možne posamezne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 stopinj Celzija. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli 7, najvišje dnevne pa od 16 do 22, v vzhodnih krajih do 24 stopinj Celzija.

:: Vse o vremenu na posebnem vremenskem portalu

Hladnejše bo

V sosednjih pokrajinah bo danes dopoldne večinoma jasno. Popoldne bodo predvsem na območju Alp in v hribovitem delu zahodne Hrvaške nastale krajevne plohe ali nevihte. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami. Hladnejše bo.

Nad Francijo in Pirenejskim polotokom se zadržuje odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka. Od jugozahoda priteka k nam topel in postopno vlažnejši zrak, ki bo zato postal nestabilen.

Aprilsko v maju

V petek in soboto se bo nadaljevalo spremenljivo vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. Predvidoma bodo pogostejše v petek in v soboto popoldne. V petek bo ponekod pihal jugozahodnik.

Deli s prijatelji