MORSKA LEPOTICA

FOTO: Lotosova bivša kraljuje na spletu

Objavljeno 16. april 2016 10.21 | Posodobljeno 16. april 2016 10.56 | Piše: A. J.

Igralec ima na spletu objavljen oglas, v katerem je zapisano, da prodaja osemmetrsko morsko lepotico letnik 1983.

Preden je postal igralec, je bil mornar – dramatičnega razloga za opustitev poklica pa ne želi razkriti. 
Foto: Igor Zaplatil

Igralec Lotos Vincenc Šparovec ima na spletu objavljen oglas, v katerem prodaja jadrnico Amon 790. V njem je zapisano, da je osemmetrsko morsko lepotico letnik 1983, privezano v Nerezinah, pripravljen prepustiti primernemu kupcu za okroglih 7000 evrov. A kot nam je zaupal igralec, oglas, čeprav še vedno objavljen, ni več aktualen – plovilo je namreč že prodal.

Nič kaj zgovoren pa igralec ni bil v zvezi s svojo pomorsko zgodovino, ki jo je, vedo povedati poučeni, zaznamoval usoden dogodek. Zaradi slednjega je igralec celo opustil poklic mornarja in se podal v popolnoma druge vode ali, bolje rečeno, raje poiskal službo na kopnem. »To je preveč intimna stvar,« nam je odgovoril, ko smo o zadevi poskušali več izvedeti iz prve roke.

Igralec, ki ga trenutno gledamo v humoristični nanizanki Da, dragi! Da, draga! ni edini znani obraz, ki je v svet slave zaplul po tem, ko je zapustil morje – s pomorskimi začetki se lahko pohvalita tudi starosta slovenskih igralcev Boris Cavazza in šansonjer Lado Leskovar

Deli s prijatelji