ZAMOLČANO PISMO

Ekskluzivno objavljamo: Marjan Podobnik: Očitajo mi krajo 312 evrov

Objavljeno 17. junij 2016 14.34 | Posodobljeno 17. junij 2016 14.49 | Piše: K. K.

V celoti objavljamo pismo nekdanjega predsednika SLS Marjana Podbnika in podpredsednika vlade, ki ga vodstvo stranke ne želi posredovati svojemu članstvu.

Marjan Podobnik.

LJUBLJANA Strani se v SLS po spopadu med nekdanjim dolgoletnim predsednikom Marjanom Podobnikom in sedanjim vodjem stranke Markom Zidanškom kar ne pomirijo.image Ekskluzivno objavljamo Podobnikovo pismo, ki bi moralo romati k članom SLS, a Zidanškovo vodstvo tega ne dovoli.

Naj spomnimo: Marjan Podobnik je pred dnevi Zidanška izzval, ko je napovedal ponovno kandidaturo za predsednika SLS.image

Izjava o dogajanju na kongresu Nove generacije in seji GO SLS  (nelektorirano):

Spoštovane članice in člani SLS,težko mi je da se moram obračati na vas s tem dopisom. Če bi mi kdajkoli nekdo rekel, da bo prišel čas, ko se me bo hotelo izključiti iz SLS in s tem namenom predhodno nizkotno diskreditirati, ne bi verjel. A ravno to se mi je zgodilo na zadnji  seji GO SLS. Seveda nisem človek brez napak, toda kdo jih nima. Tisti, ki me pobliže poznate, veste, koliko mi je vedno pomenila SLS. Veste, kako mi je bilo hudo, ko je od uspešne in vplivne politične sile, ki je pomembno sooblikovala slovenski politični prostor,  postajala na državnem nivoju vse bolj obrobna stranka. Zato sem ostal predsednik Slovenske narodne zveze pri SLS, v okviru omejenih možnosti sem tudi spremljal in skušal sooblikovati aktivnosti SLS. Zato sem se tudi odzval vabilu mladih SLS, da se udeležim kongresa Nove generacije. V kratkem nagovoru sem mlade spodbudil, naj odločno , kot dediči uglednih mož in žena stoletne in 28-letne SLS, ponudijo svojo vizijo vodenja Slovenije in za to vizijo samozavestno poiščejo podporo vsaj 20% Slovencev. Ker sta me v drugem delu Ljubljane čakala otroka, sem moral hitro zapustiti kongres, ob odhodu pa se je na  hodniku hotela , v katerem se je odvijal kongres, zgodil "incident". Ko sem ob odhodu srečal predsednika SLS Marka Zidanška, podpredsednika Primoža Jelševarja in direktorico Tadejo Romih in sem se želel rokovati ter oditi, sem bil s strani Marka Zidanška deležen prave plohe grobih in žaljivih obtožb, da sem kriv za 15-letno padanje ugleda SLS, da sem uničil vsaj 3 bivše predsednike SLS, da iz ozadja rovarim proti SLS in da je moj cilj da ga zamenjam in sam prevzamem vodenje SLS. Zaključil je s povabilom oz grožnjo, naj pridem na torkovo sejo GO SLS, če si upam. Takoj je bilo jasno, da je bil glavni razlog za izbruh dopoldanski poraz njegovega kandidata Petra Vriska na volitvah predsednika Kmetijsko-gozdarske zbornice. Zato  sem v odgovor povedal nekaj o soodgovornosti SLS za stanje v slovenskem kmetijstvu, saj člani SLS,  največ pa eden med njimi,  razen kmetijskega ministrstva-tega vodijo občasno- zadnjih 20 let vodijo veliko večino najpomembnejših ustanov na čelu s Kmetijsko-gozdarsko zbornico in Zadružno zvezo,naj. Ker so se žaljive obtožbe na moj račun nadaljevale, sem Marka Zidanška dvakrat pobožal po licu, mu rekel;"Marko, Marko dej,dej ..." in odšel. Seveda to ni bilo najbolj spoštljivo,čeprav ga nisem želel užaliti. Sem se mu pa zato tako osebno kot javno opravičil, sam pa opravičila do danes nisem dočakal.
Na seji Glavnega odbora SLS so se obtožbe ponovile, še bolj grobe, žaljive in predvsem skragane z realnostjo. Predvsem Marko Zidanšek je razlagal, da sem v zadnjih 15 letih odgovoren za vse slabo, kar se je stranki in v stranki zgodilo, da sem postavil in uničil vse predsednike, vključno s pokojnim prof. Zagožnom, da sem stranki skušal ukrasti 312 evrov. Za to zadnje sem uro pred odborom izvedel, da mi bodo skušali očitati, morda celo kot argument za izključitev, zato sem pripravil vso korenspondenco in papirje, ki dokazujejo ravno nasprotno. Da gre za podel poskus  diskreditacije, za katerim stojita predsednik Zidanšek in direktorica Romihova, kar nedvoumno izhaja iz pisne korespondance. Ta obtožba je res bizarna. Leta in leta sem se  na svoje stroške vozil na stotine občnih zborov takratnih podružnic SLS in druga srečanja in med drugim pogosto poslušal finančna poročila s povračili potnih stroškov za prihod predstavnikov podružnic na seje organov SLS v Ljubljano. Da o zasebnih sredstvih, ki sem jih namenil prizadevanjem SNZ pri SLS in Zavoda 25.junij za ohranitev slovenskega ozemlja in morja sploh ne govorim. Joško Joras je ob zgroženosti nad podlostjo obtožb povedal, da sem mu deset najtežjih let njegovega boja za pravično mejo tudi finančno pomagal, da je zdržal. Obtožili so me še, da vse delam iz ozadja in da sem kriv, če bo stranka v prihodnjih letih propadla. Sprašujem se, kako lahko delujem iz ozadja, če sem predsednik Slovenske narodne zveze pri SLS? Zato sem, ko je bila mera polna, preprosto dejal, da če je tako, sem pa pripravljen na kongresu stopiti tudi v ospredje.
Svojo pripravljenost, da se ponovno postavim v ospredje, sem torej izrazil potem, ko je bila polna mera očitkov, da sem in bom kriv za vse, kar se je in kar se bo slabega zgodilo v SLS in s SLS. Če pa moram ob bolj ali manj posrečenem delovanju vodstva stranke sprejemati odgovornost za njen rezultat, ki ni nujno, da bo ravno dober, potem  sem skoraj prisiljen resno razmisliti o možnosti, da se  ponovno izpostavim za boljšo prihodnost SLS in Slovenije, pa tudi za zaščito ljudi, ki so se v preteklosti izpostavljali za SLS in za Slovenijo. Nimam interesa, sem pa pripravljen.
Na glasovanju o zaupnici na Glavnem odboru SLS je predsednik SLS Marko Zidanšek  dobil 61 glasov od okoli 230 glasov članov glavnega odbora (kljub pisni prošnji mi s tajništva SLS točnega števila članov GO niso poslali), ki imajo glasovalno pravico. Odbor torej ni bil sklepčen, saj je glasovala komaj dobra četrtina članov. Prav tako Glavni odbor SLS ni pristojen za tako glasovanje, kar je ugotavljal tudi predsednik glavnega odbora, a je kljub temu dal ta sklep na glasovanje.

Marjan Podobnik,                                                                 Ljubljana,17.6.2016
predsednik SNZ pri SLS

Čemu Podobnikovega pisma člani SLS ne smejo prebrati, oz. jim ga vodstvo ne želi distribuirati, preverjamo pri pri vodstvu SLS.

Deli s prijatelji