PISMA BRALCEV

Bolnica v stiski: Po aferi z Radanom me je tako strah vseh infuzij

Objavljeno 02. junij 2015 09.42 | Posodobljeno 02. junij 2015 09.42 | Piše: S. N.

»Iskreno vam povem, da moram obvezno vzeti pomirjevala, da lažje prenesem infuzijo, da nisem tako napeta, da me ni tako strah, ker ne morem videti tiste ‘flaške‘ z infuzijo, ki kaplja, tega sploh videti ne smem.«

Ivan Radan.

LJUBLJANA – Ne glede na razplet z zdravnikom nevrološke klinike afere Ivanom Radanom, ki ga organi pregona sumijo umorov več pacientov, je dogodek vrgel temno senco na največjo slovensko zdravstveno ustanovo – Univerzitetni klinični center (UKC) in predvsem kliniko, na kateri je delal Radan. 

Več o aferi Radanimage

V uredništvo pa smo prejeli izpoved bralke Radojke iz Kopra, ki nam je opisala, kako je doživljala zdravljene pri Radanu pred izbruhom afere in kako se počuti zdaj, ko se bo zaradi zdravljenja morala ponovno vrniti na Nevrološko kliniko. Pismo objavljamo v celoti.


Spoštovano uredništvo Slovenskih novic,

najprej vas prav lepo pozdravljam. Najbolj me jezi sedaj ta afera glede dr. Radana. Zakaj? Večkrat sem bila hospitalizirana na Nevrološki kliniki, ko so mi delali angiografijo možganov. In normalno, da je bil tam tudi dr. Radan. Jaz nimam nič proti dr. Radanu, ker nisem vedela, v čigave roke grem.

Imela sem dve zelo težki možganski operaciji leta 2010. Še vedno me boli glava in prejemam protibolečinske infuzije, ker mi pomagajo samo infuzije. Od vse te afere z dr. Radanom, verjemite, me je tako strah vseh infuzij, da me grabijo živci, preden me preklopijo na infuzijo. Iskreno vam povem, da moram obvezno vzeti pomirjevala, da lažje prenesem infuzijo, da nisem tako napeta, da me ni tako strah, ker ne morem videti tiste 'flaške' z infuzijo, ki kaplja, tega sploh videti ne smem. Vem in se zavedam, da sem v varnih rokah, ampak to me je tako spravilo v strah, da vam tega ne morem opisati. Kako naj sedaj odpravim ta strah? V kratkem času bom zopet morala iti na nevrološko kliniko, ker imam kontrolo (angiografijo možganov), in ne vem, kako bom prenesla te infuzije od straha. Upam, da se bom znebila čim prej tega strahu. Zato sploh ne berem rada in ne poslušam ničesar glede početja dr. Radana. Vse dobro vam želim! 

Lepo vas pozdravljam,

Radojka iz Kopra

 

Deli s prijatelji