TAT NA OBVOZNICI

VIDEO: Posneli so ga, ko je ukradel radar

Objavljeno 16. julij 2016 09.00 | Posodobljeno 16. julij 2016 09.00 | Piše: Ro. S.

Neznanec je ohišje odpeljal na ročnem vozičku.

LJUBLJANA – Bralec nam je sporočil, da naj bi v preteklih dneh ukradli radarsko ohišje na severni ljubljanski obvoznici, kjer trenutno potekajo obnovitvena dela in je hitrost omejena na 60 kilometrov na uro.

Obrnili smo se na Družbo za avtoceste RS (Dars) z vprašanjem, ali to drži. Potrdili so, da je že takoj po postavitvi delovne zapore zaradi začetka obsežnih obnovitvenih del na severni ljubljanski obvoznici med Tomačevim in Celovško cesto (dela so stekla sredi junija) bilo ukradeno radarsko ohišje (v njem takrat ni bilo merilne naprave). Nadomestili so ga z drugim, ki je ostalo na svojem mestu, očitno se je tat prvega zadovoljil s tem, da je ugotovil, da v prvem ni bilo merilnika hitrosti.

Dars je obvestil preiskovalne organe, ki vodijo postopek, ohišja ali storilca pa še niso odkrili. Ocenjena škoda je približno 500 evrov.

Nazadnje ukradli ohišje na razcepu Zadobrova

Nazadnje so radarsko ohišje ukradli na območju razcepa Zadobrova, vendar so ga, sicer precej zdelanega, saj je očitno storilec nanj stresel svojo jezo, ker je po vsej verjetnosti prehitro vozil in kršil predpise, Darsovi delavci po nekaj mesecih našli na širšem območju avtoceste.

Prometna ureditev zaradi del ostaja nespremenjena do avgusta

Naslednji teden naj bi odprli priključek Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta), nato se zaradi obnove za predvidoma 10 dni zapira naslednji priključek v smeri Primorske, Ljubljana Savlje.

Sicer pa ostala prometna ureditev zaradi del na odseku severne ljubljanske obvoznice med krožiščem Tomačevo in Celovško cesto ostaja nespremenjena. Promet bo vse do začetka avgusta, ko bodo dela prešla v tretjo fazo (zaprto bo smerno vozišče obvoznice proti Štajerski), potekal dvosmerno po levi polovici hitre ceste (to je na smernem vozišču proti Primorski), še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer, ki sta med sabo ločena z začasno varnostno ograjo. Hitrost vožnje je omejena na 60 km/h. Kakor so napovedali, bo v celotnem času druge faze obnovitvenih del zaprt tudi uvoz na hitro cesto s priključka Industrijska cona Šiška v smeri Kosez (Primorske), so sporočili z Darsa.

Na posnetku si oglejte krajo radarskega ohišja.

Deli s prijatelji