KDO IMA PRAV?

VIDEO: Po Sloveniji kroži posnetek Ljubljančana z redarji

Spisali so mu za prek 500 evrov glob.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Tomi Lombar/delo
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Tomi Lombar/delo

LJUBLJANA – Po družabnih omrežjih se je kot strela razširil posnetek z ljubljanskimi redarji in moškim v glavni vlogi. Ta je, kot sam piše, čakal pri Križankah na dekle. Sam navaja, da z vozilom ni motil nikogar, ko sta pristopila redarja. Enega opisuje kot prepotentnega in agresivnega, kako je potekal postopek, pa je tudi snemal.


Moški se z redarjema ni strinjal in jima je ugovarjal, češ da ni parkiral v križišču, kar mu očitata (motor vozila je bil v teku), a se ni nista vdala. Postopek sta nadaljevala in mu spisala še globo zaradi žaljivosti, s čimer pa se ni strinjal. Redar mu je pojasnil, da mu je rekel »ma jebi se«, kar da je slišal tudi njegov kolega, a moški tega ni potrdil. Ob tem je slišati drugega redarja, ki kolegu izreče besede: »Saj veš, da mu ni pomoči. Skrajšaj.«

Redar je obravnavanca podučil še o pravnem pouku in mu pojasnil, da velja polovička, če plača v 16 dneh. Celotna globa je znašala 537,29 evra.

Kaj menite vi? Komentarji pod posnetkom so deljeni. Nekateri so stopili na stran moškega, saj da ga ne bi smeli kaznovati. Drugi krivijo moškega v postopku in pravijo, če bi se lepše obnašal, bi jo morebiti odnesel celo samo z opozorilom. Hkrati mu svetujejo, naj drugič raje čaka na parkirnem mestu. Če bi storil to, konflikta sploh ne bi bilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije