NEVARNI VOZNIKI

VIDEO: Motoristi čez polno, nasproti vozeči skoraj s ceste

Objavljeno 05. julij 2015 16.37 | Posodobljeno 05. julij 2015 16.44 | Piše: A. L., K. K.

Kolona vozil je stala, a se motoristi na to niso ozirali, ampak so mirno zapeljali čez polno črto.

BLED – »Ali polna črta za motoriste ne velja?« sprašuje bralec Pavel. Prvo julijsko soboto se je kot sopotnik v avtu namenil proti Bohinju, kamor se je očitno odpravilo še veliko drugih, saj je zapisal, da so se od avtoceste mimo Bleda vozili prav po polžje. Še več, večkrat so stali, in to ne malo časa. 

Smrt kosi med motoristi

Poročali smo, da je zaradi prehitevanja danes ugasnilo življenje 52-letnega motorista. Statistka kaže, da je skupaj s to žrtvijo letos na cestah življenje izgubilo že 12 motoristov. V istem obdobju lani je bilo žrtev devet.

V. A.

Presenetila in ujezila pa ga je kolona motoristov. »Na težkih cestnih motorjih korpulentni možaki dosežejo širino manjšega avtomobila, v prometu pa se obnašajo, kot bi bili neviden veter. Kaj veter, sapica, ki nikogar ne ovira,« se je razjezil Pavel. Motoristi so se namreč požvižgali na sredinsko polno črto in prehitevali kolono stoječih avtomobilov ter tistih kulturnih motoristov, ki se zavedajo, da promet poteka tudi v nasprotno smer.

Kot prikazuje posnetek, jo je skoraj skupil nasproti vozeči avtomobilist, ki se je, da se ne bi zaletel v motorista, izognil v desno in se nevarno približal robu ceste.

Deli s prijatelji