ŠOKIRANI

VIDEO: Brutalni hrvaški policisti: Pojdi, mala, v pi*** materino

Objavljeno 17. julij 2015 21.06 | Posodobljeno 17. julij 2015 21.06 | Piše: A. K.

Mimoidoči niso mogli verjeti svojim ušesom, kaj vse so policisti izrekli obiskovalcem festivala.

Incident v Splitu.

Hrvaški mediji poročajo o neverjetnem prizoru policijskega postopka, ki ga je posnel eden od bralcev spletnega portala Index. Incident se je zgodil prvi večer priljubljenega festivala Ultra v Zrinsko Frankopanski ulici nedaleč od Hajdukovega stadiona Poljud. Bralec, ki so ga policisti s svojim vedenjem osupnili, je novinarjem poslal posnetek.

»Dva policista v civilu in eden v uniformi so tujega državljana skoraj zlomili, da so ga lahko vklenili. Glavo so mu zabili v pokrov avtomobilskega motorja. Brutalno obnašanje policistov je sramotno. Dva mladeniča sta malce pregloboko pogledala v kozarec, odziv policistov pa je osupnil mimoidoče. Eno od deklet, ki so se tam nahajala, je policiste vprašalo, zakaj tako obnašanje, pa je eden od njih znorel in jo začel obkladati z žaljivkami, kot so pojdi, mala, v pi*** materino, krava ena, je** svojo mater in podobno. To dekle je policist takoj napadel in jo hotel vkleniti, ker se je pritožila,« je pojasnil razburjeni bralec.

Povedal je še, da so policisti na omenjenem festivalu še posebej brutalni in napadalni, številni tujci pa naj bi potožili, da jih možje v modrem ustavljajo in vklepajo brez razloga.

Na incident se je odzvala tudi splitska policija, iz katere so sporočili, da bodo v zvezi s posnetkom sprožili preiskavo, da bi potrdili, kdo je kaj izrekel, poleg tega pa naj bi kmalu tudi sporočili, kaj je bil razlog, da so policisti tako surovo ravnali z mladeničem. Če se bo izkazalo, da so se policisti neprimerno vedli, bodo zoper njih sprožili preiskavo. Iz policije so sporočili še, da so v času trajanja Ultra festivala prostost odvzeli 300 osebam.

Ste tudi vi opazili kaj podobnega? Pišite nam in pošljite fotografije!

Deli s prijatelji