IGNORIRALI ALARM

V Steklarni Rogaška prišlo do eksplozije, ogenj do 40 metrov daleč

Objavljeno 11. september 2017 15.49 | Posodobljeno 12. september 2017 12.24 | Piše: S. U.

To je po besedah bralca že druga katastrofa v zadnji polovici leta na področju vzdrževalnih del.

LJUBLJANA – V Steklarni Rogaška se je menda vnel požar ob eksploziji plina. To potrjuje tudi zapis na spletni strani uprave za zaščito in reševanje, po poročanju katere je prišlo ob 11.15 do požara plina v Steklarni Rogaška Slatina.

»Ranjen ni nihče, a odgovorni so ignorirali prvi alarm in so ga izklopili. Žal to ni prvič, da so ga izklopili. Zgorel je dobršen del skladišča, ogenj je dosegel ob eksploziji tudi 40 metrov,« nam je pisal ogorčeni bralec Štefan. To je po njegovih besedah že druga katastrofa v zadnji polovici leta na področju vzdrževalnih del.

 Iz PU Celje so nam že potrdili, da je šlo za požar, okoliščine dogodka pa še preverjajo.


Prikaz nasprotnih dejstev

Ob 11.15 je v pritličju agregata v Steklarna Rogaška prišlo do požara zaradi napake na plinski napeljavi. Požar je bil detektiran v trenutku nastanka, ko se je tudi takoj pričela reševalna akcija. Gasilci so prispeli na kraj nesreče po 4 minutah od začetka nesreče. Požar je bil ustavljen v 30 minutah.  Pri nesreči in med reševanjem ni bilo poškodovanih. Peči za taljenje obratujejo. Gasilci so izvedli meritve in ni bila ugotovljena prisotnost nevarni plinov. Tudi ni bilo nobenega plamena, in ignoriranja alarma, niti ne že druga katastrofa kot napačno in nepreverjeno navajate.

Steklarna Rogaška

Je tudi vas kaj zmotilo? Sporočite nam.

Deli s prijatelji