PRETRESLJIVO

V središču Ljubljane: grozil, da ju bo okužil s hepatitisom C

Objavljeno 25. junij 2014 18.13 | Posodobljeno 25. junij 2014 18.13 | Piše: S. N.

Grožnje domnevnega narkomana, ki ga menda pogosto videvajo tam naokrog, so se mu sprva zdele smešne, a je hitro dojel, da se moški ne šali.

Odvisnik se je preživljal s krajami. (Fotografija je simbolična.)

LJUBLJANA – V ponedeljek dopoldne se je v središču Ljubljane zgodil incident, ki ga naš bralec zlahka ne bo pozabil. 31-letnik, čigar podatke hranimo v uredništvu, nam je zaupal, da sta si s sodelavcem okoli 10. ure vzela čas za kavo v enem izmed lokalov v bližini stavbe RTV Slovenija. »Pred kratkim smo tam s sodelavci posadili seme industrijske konoplje, ki smo ga dobili kot šaljivo darilo. Naj poudarim, da smo ga posadili zgolj za stavo, saj nismo vedeli, kaj naj z njim,« je svojo zgodbo začel bralec R.

Moški z lopatko

V nekem trenutku, ko sta s sodelavcem pila kavo in se prepuščala sončnim žarkom, pa je opazil moškega, ki je na kraju, kjer sta s sodelavci posadila seme, opazil moškega z lopatko. »Izkopavati je začel prav na kraju, kjer smo sadili mi. Sicer mi ni bilo kaj preveč mar, a v tistem trenutku sem pomislil, da nas je opazoval in oprezal za nami, zato sva s sodelavcem pristopila k njemu,« pravi.

Grozil z injekcijo

Moški je bil po njegovem pripovedovanju videti zelo zanemarjen in zmeden. »Ko sem ga vprašal, kaj počne, je začel vpiti name, naj ga pustim pri miru. V šaljivem tonu sem mu dejal, naj pusti naš pridelek pri miru, a se mu je takrat dobesedno 'strgalo'. Iz žepa je potegnil injekcijo in nama začel groziti, da je okužen s hepatitisom C in da bo okužil tudi naju,« pretresljivo zgodbo pripoveduje 31-letnik. Grožnje domnevnega narkomana, ki ga menda pogosto videvajo tam naokrog, so se mu sprva zdele smešne, a je hitro dojel, da se moški ne šali.

»Iglo si je zapičil v nogo in takrat sva dojela, da se očitno res ne šali, zato sva se umaknila,« dodaja. Policije o dogodku ni obvestil, ker se mu to ni zdelo potrebno, saj pravi, da se takšni in drugačni »sumljivi tipi« po središču mesta potikajo ves čas.

Imate tudi vi zgodbo za nas? Pišite nam!

Deli s prijatelji