OBUPAN

Uporabnik Biciklja zgrožen: kolo vrnil, od njega pa hočejo 350 evrov

Objavljeno 19. julij 2014 14.58 | Posodobljeno 19. julij 2014 14.58 | Piše: A. L.

Na informativni številki sistema Bicikelj so nam pojasnili, da zaradi včerajšnjega izpada elektrike sistem ponekod ni beležil vračil koles.

Izposoja koles Bicikelj

LJUBLJANA – Redni uporabnik sistema izposoje mestnih koles Bicikelj nas je obvestil, da imajo pri upravniku ljubljanskega sistema očitno hude težave. Na območju Bežigrada namreč več postaj sploh ne deluje, ko pa mu je končno uspelo priti do Dunajske ceste ob postajališču Astra in je prislonil kartico, se je na zaslonu izpisalo, da včeraj kolesa sploh ni vrnil. V nadaljevanju pa še, če tega ne bo storil, bo ob 350 evrov. Ogorčen je poklical na številko 080 2334 in preveril, »kaj se gredo«. Kolo je namreč pustil včeraj nekaj pred 22. uro za Bežigradom na postaji Bicikelj, počakal, da je zapiskalo, in kraj zapustil. Na informativni številki so mu pojasnili, da včeraj sistem ni deloval, zato vrnitev kolesa ni bila zabeležena.

Kaj storiti, če imate enako težavo?

Isto številko za pomoč uporabnikom omenjene storitve smo poklicali tudi mi. Prijazna sogovornica nam je pojasnila, da so res imeli težave s sistemom in da na nekaterih območjih računalniki niso beležili vračil koles. Krivec pa je včerajšnji izpad električne energijeimage. Računalniki se po tem niso povezali, zaradi česar tudi ni bilo beleženo vračilo kolesa.

Če se vam izpiše na zaslonu tako obvestilo kot našemu bralcu, pa ste kolo zagotovo vrnili, pošljete e-pošto na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. V tem primeru dodatnih stroškov ne boste imeli, zagotavljajo.

Se je tudi vam ali prijateljem zgodila kakšna neprijetnost, ki bi jo radi delili? Pišite nam.

Deli s prijatelji