V ZRAKU

Slovenec na letalu, vanj treščila strela

Objavljeno 16. maj 2014 19.45 | Posodobljeno 17. maj 2014 19.45 | Piše: T. L.

Pravi, da se letalo ni streslo, zdelo pa se je, kot da bi kdo od potnikov posnel fotografijo z bliskavico.

Boeinga sta bila tako blizu drug drugemu, da so se piloti zagledali. Foto: Shutterstock

LJUBLJANA – Letalski polet iz Londona na slovensko grudo si bo zagotovo zapomnil eden od potnikov, ki je iz Londona letel v Ljubljano. Let, ki v povprečju traja dve uri, je namreč trajal skoraj dvakrat toliko.

Razlog? V letalo je treščila strela, zato se je kmalu po vzletu vrnilo na londonsko letališče. Z londonskega letališča Stansted je namreč letalo poletelo ob 12.55 uri, na letališču Jožeta Pučnika pa so pristali, reci in piši, ob 18.45 uri.

Slovenskega potnika (njegove podatke hranimo v uredništvu) smo poklicali, da je z nami in vami delil izkušnjo, kaj se je dogajalo na letalu ponudnika nizkocenovnih letov in kako so malce nenavadno dogajanje doživljali potniki. 

Bilo je, kot da bi kdo fotografiral z bliskavico

»Vse skupaj ni bilo hudo. Opazili smo blisk, samo letalo pa se ni zatreslo. Leteli smo skozi oblake in v enem trenutku se je zabliskalo. Pomislil sem, da je kdo od potnikov pač posnel fotografijo z bliskavico,« o dogodivščini v zraku pove bralec.

Kaj pa osebje na letalu? So potnike takoj obvestili, kaj se je zgodilo? »Da, pilot je takoj pojasnil, da je udarila strela in da se vračamo, ker v Sloveniji nimajo tehničnega osebja, ki bi pregledalo letalo. Lahko bi leteli naprej, ampak so se vseeno odločili za vrnitev. Sicer pa se ni letalo nič treslo, obrnili smo se nazaj in na letališču je tehnično osebje pregledalo letalo.« Do udara strele je prišlo že kmalu po vzletu, ker pa je osebje potnike vseskozi obveščalo, kaj se dogaja, med potniki ni bilo neprijetnih občutkov ali panike.   

In če že potniki leta, ki ga je zadela strela, niso občutili panike, pa so bili malce bolj zaskrbljeni obrazi čakajočih potnikov na brniškem letališču, ki jih je še čakal let na relaciji Ljubljana - London. »Ne le, da so že štiri ure čakali na brniškem letališču, ampak smo se z njimi malce 'pohecali' tudi mi, češ, kako grozno da je bilo. Ampak ni bilo... Res ni bilo težav,« nenavadno izkušnjo sklene potnik in dodaja, da je mora težje vse skupaj pojasniti tistim, ki te čakajo na letališču in nato izvedo, da bo let zamudil, ker je v letalo udarila strela ...

Se je tudi vam med letom zgodilo kaj podobnega? Pišite nam in zaupajte svojo zgodbo še drugim. 

Deli s prijatelji