IZVEDELI SMO

Šel do ljubljanske džamije in srečal varuhe

Objavljeno 12. februar 2016 08.10 | Posodobljeno 12. februar 2016 17.58 | Piše: T. B.

Naš bralec je med sprehodom po Ljubljani fotografiral gradnjo islamskega kulturnega centra. Njegovo dejanje ni ostalo neopaženo.

LJUBLJANA – Na zemljišču, kjer bo nekoč stala džamija, se vsak dan zgodi kaj novega. Potem ko je imela Islamska skupnost v Sloveniji pred kratkim opravka s svinjskimi glavami, so na gradbišču očitno poostrili varnostne ukrepe. 

»Fotografiranje ni dovoljeno«

»Danes okoli 11. ure sem imel opravke na Parmovi ulici v Ljubljani. Med hojo po pločniku sem opazil lep razgled na gradbišče bodočega islamskega kulturnega centra s pivovarno Union v ozadju, zato sem se ustavil in s svojim mobilnim telefonom fotografiral prizor, ker rad beležim spremembe v Ljubljani,« pravi naš bralec Josip, ki je bil zaradi svojega interesa takoj deležen pozornosti. »Do mene se je pripeljal neznan moški na kolesu in hotel vedeti, zakaj fotografiram džamijo. Na moje vprašanje, kdo je in zakaj ga to zanima, mi je odgovoril, da je pač 'od džamije in da je ni dovoljeno fotografirati'.«

»Na dogodek sem opozoril tudi policijo, kjer pa so odvrnili, da na zemljišču pač samo varujejo gradbišče zaradi nedavnih neljubih dogodkov,« je še dodal Josip in se ob tem vprašal, zakaj gradbišča ne varujejo za to pristojne varnostne službe. 

Deli s prijatelji