ZAZNALA JE KRŠITEV

Policistka parkirala tam, kjer drugi ne smejo

Objavljeno 20. april 2015 16.25 | Posodobljeno 20. april 2015 16.25 | Piše: A. K.

Iz policije so sporočili, da je izvajala naloge javne varnosti.

DOMŽALE – V nedeljo je naš bralec, ki je želel ostati neimenovan, med sprehajanjem po mestu zagledal prizor, ki se mu je zdel sporen in neprofesionalen. »Policistka je obravnavala nepravilno parkirano vozilo, sama pa je bila ravno tako v prekršku, saj je svoje vozilo pustila na še bolj neprimernem mestu, kljub temu da je bilo na voljo 50 metrov stran veliko praznih parkirnih mest,« nam je sporočil in dodal, da bi morali biti policisti kot varuhi zakona za zgled ostalim državljanom. »Če se moramo državljani ravnati po zakonih, naj se tudi oni,« je dodal.

»Ukrepala v skladu z zakonodajo«

Na mestu, kjer je policistka parkirala službeno vozilo, stoji opozorilo, da je parkiranje dovoljeno le za pekarno, za vse ostale pa je prepovedano. Omenjeno zadevo smo preverili tudi na PU Ljubljana, od koder so nam sporočili, da je policistka izvajala naloge javne varnosti.

»Zaznala je kršitev 65. člena zakona o pravilih cestnega prometa in v skladu z zakonodajo ukrepala. 69. člen istega zakona dopušča policistom za nujno potreben čas parkiranje na mestih, kjer to drugače ni dovoljeno, ko opravljajo naloge javne varnosti,« so nam še sporočili.

Imate tudi vi zgodbo za nas? Pišite nam in pošljite fotografije!

 

Deli s prijatelji