ISKALA STA ŽRTVE

Policijska akcija pred E.Leclercom, prijeli so zlikovca?

Objavljeno 01. februar 2015 14.27 | Posodobljeno 01. februar 2015 14.27 | Piše: A. L., P. Pa.

Ko avto zaklenete, vedno povlecite še za ročko, da preverite, ali se je vozilo zares zaklenilo.

Odpoklic 315-gramskih kozarcev marelične marmelade s 65-odstotnim sadnim deležem znamke Nos Regions ont du Talent

LJUBLJANA – Nepridipravi nikoli ne počivajo in postajajo vse bolj tehnološko ozaveščeni. V torek so tako policisti s pomočjo varnostnikov nakupovalnega centra E.Leclerc ujeli zlikovca, ki sta žrtve iskala na parkirišču.

Pri svojem delu sta uporabljala napravo, ki prepreči zaklepanje avtomobila. Kot nam je javil bralec, zlikovci delujejo takole: »Ko voznik avto zaklene, s posebno napravo preprečijo zaklepanje, česar pa voznik ne opazi. Nato gre eden za lastnikom vozila, drugi pa v tem času odpre prtljažnik in potniški del vozila ter pobere, kar je vredno.«

Varnostniki so tokratna storilca opazili in o tem obvestili policijo, ki ju je odkrila pri dejanju. Pognala sta se v beg, a zaman. Oba so prijeli.

Nauk zgodbe: ko avto zaklenete, vedno povlecite še za ročko, da preverite, ali se je vozilo zares zaklenilo.


Iz Policijske uprave Ljubljana odgovarjajo, da so v torek odvzeli prostost dvema moškima, 44-letnemu državljanu Srbije in 33-letnemu državljanu Slovenije, zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj velike tatvine in kaznivega dejanja izdelovanja in pridobivanja orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje.

»Osumljena sta v torek na Jurčkovi cesti v Ljubljani s pomočjo elektronske naprave, t. i. motilca daljinskega zaklepanja, vlomila v dve vozili. Z napravo sta preprečila, da bi oškodovanec zaklenil vrata vozila, česar pa ta niti ni opazil. Pri tem sta si osumljenca razdelila vloge, in sicer je eden od njiju spremljal oškodovanca, drugi pa je izkoristil njegovo odsotnost, pregledal vozilo in iz notranjosti odtujil vredne predmete,« so zapisali. 

Njuno početje so opazili uslužbenci varnostne službe, ki so o tem obvestili policijo. Policisti so osumljenca izsledili in prijeli še na kraju storitve kaznivega dejanja. Prav tako so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, pri čemer so odkrili in zasegli predmete, ki so bili prirejeni za izvrševanje kaznivega dejanja. Osumljenca sta bila danes privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. 44-letniku je odredil pripor, 33-letniku pa hišni pripor. Oba pa sta že bila obsojena za premoženjska kazniva dejanja, so še sporočili iz PU Ljubljana.

 

Deli s prijatelji