SLUŽBA JE SLUŽBA

Mercatorjevo skladišče gorelo, čez cesto v Perutnini Ptuj pa normalno delali

Objavljeno 12. maj 2015 21.05 | Posodobljeno 12. maj 2015 21.05 | Piše: S. N.

»Kljub prepovedi policije zaradi nevarnosti eksplozije dušika v požaru neposredno poleg so vodje popoldanske izmene skozi grmovje pognali popoldansko izmeno na delo,« se jezi bralec.

LJUBLJANA – Na Hladilniški poti so danes ognjeni zublji zajeli skladišče Mercatorja (Hladilniška pot 38), v njegovi neposredni bližini pa so tudi prostori Perutnine Ptuj (Hladilniška pot 37). Kljub temu da naj bi obstajala nevarnost eksplozije, v zrak pa naj bi se sproščali tudi razni plini (v skladišču naj bi bilo precej plastike, poleg tega se je govorilo, da v zrak uhaja amonijak), naj bi delo tam potekalo nemoteno. Tako nam je javil bralec, ki pravi, da gre »za neodgovorno in nedopustno dejanje vodij. Kljub prepovedi policije zaradi nevarnosti eksplozije dušika v požaru neposredno poleg so vodje popoldanske izmene skozi grmovje pognali popoldansko izmeno na delo.«

Pri Perutnini Ptuj smo preverili, ali drži, da je delo pri njih potekalo nemoteno. To informacijo so nam potrdili, ob tem pa dodali, da bi imeli alarm, če bi bili delavci kakor koli ogroženi.

Policija je kasneje sporočila, da je gasilcem požar uspelo lokalizirati, zaradi nevarnosti pa da je bil evakuiran vrtec.

Ste tudi sami opazili kaj nenavadnega ali pa bi želeli druge opozoriti na nepravilnosti? Pišite nam.

Deli s prijatelji