TRADICIONALNA AKCIJA

Iščemo najlepši pirh Slovenskih novic

Objavljeno 21. marec 2015 01.00 | Posodobljeno 21. marec 2015 01.00 | Piše: E. N.

Spoštovani bralci, ob veliki noči vas vabimo, da svoje umetelno izdelane pisanice postavite vsem na ogled. Tako kot vsako leto jih bomo razstavili, najboljše pa nagradili.

To so naj pirhi letošnjega leta po izboru bralcev Slovenskih novic.

Od 21. do vključno 30. marca nam lahko na Slovenske novice pošljete ali pa osebno prinesete svoje najlepše pisanice. Potegovale se bodo za nagrade v treh kategorijah:

  1. ljudska tradicija: v kategoriji ljudske tradicije bomo izbirali najlepše pirhe, okrašene po tradiciji ljudskega izročila;
  2. umetniška pisanka: v kategoriji umetniška pisanka se lahko prepustite domišljiji, tako pri uporabi materialov kot pri motiviki imate proste roke;
  3. otroška pisanka: kategorija otroška pisanka pa je namenjena pirhom, ki jih bodo ustvarili otroci.

Izmed vseh prispelih pirhov bo 1. aprila 2015 štiričlanska komisija v sestavi Janez Bogataj, Bojan Budja, Dragica Grilj in Jaroslav Jankovič izbrala zmagovalca v posameznih kategoriji. Razglasitev ter obdaritev zmagovalcev v posamezni kategoriji bo potekala na odprtju razstave v petek, 3. aprila ob 11. uri v avli Delove stolpnice na Dunajski 5 v Ljubljani. 

Kako sodelovati?

Natisnite in izpolnite kupon, ki ga pripenjamo spodaj, najdete pa ga tudi v tiskani izdaji Novic. Če nam boste pisanice poslali po pošti, jih dobro zapakirajte (da se ne bodo strle) in nam jih skupaj s kuponom pošljite na naslov: Slovenske novice, Dunajska 5, 1509 Ljubljana. Lahko se pri nas v tajništvu oglasite tudi osebno, v vsakem primeru pa ne pozabite na izpolnjeni kupon, da ne bo prišlo do zmešnjave pri lastništvu pisanic.

Čakajo vas zlate nagrade

Zmagovalcu in drugouvrščenemu v vsaki posamezni kategoriji bomo podelili naslednje nagrade v opisanih kategorijah:

  • ljudska tradicija: obesek v obliki zlatega pirha; Zlatarstva Mandič za zmagovalca in obesek v obliki srebrnega pirha Zlatarstva Mandič za drugouvrščenega;
  • umetniška pisanka: obesek v obliki zlatega pirha za zmagovalca in obesek v obliki srebrnega pirha za drugouvrščenega;
  • otroška pisanka: darilni bon Müller v vrednosti 40 EUR za zmagovalca in darilni bon Müller v vrednosti 30 EUR za drugouvrščenega.
Deli s prijatelji