UVRSTIL GA JE MED NAJVEČJE

Fotografija razkriva: Tako minister Mramor časti Donalda Trumpa

Objavljeno 17. junij 2016 13.06 | Posodobljeno 17. junij 2016 13.10 | Piše: K. K.

Ko je bil Dušan Mramor dekan ljubljanske ekonomske fakultete, so na steni dvorane Mercator objavili citate po njihovem mnenju pomembnih ekonomistov, med njimi je tudi slovenski zet Donald Trump.

LJUBLJANA Minister za finance Dušan Mramor je navdušen nad ameriškim republikanskim predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom, priča zapis na steni ekonomske fakultete v Ljubljani, katere dekan je bil v času, ko so zapisi nastali, prav Mramor.

Tam so na steni dvorane Mercator citrirani največji ekonomisti, in sicer oče ekonomije Adam Smith, najuspešnejši investitor na svetu Warren Buffet, Nobelov nagrajenec Paul Samuelson in Trump, ki te dni vznemirja predvsem kot republikanski predsedniški kandidat, sicer pa vodi lastno multinacionalko. Slovenci pa ga imamo, zaradi soproge Melanije, ki priha iz Sevnice, za slovenskega zeta.

Da je Trump na steni Mramorjeve fakultete v družbi najpomembnejših ekonomistov, priča fotografija, ki nam jo je posredovala bralka Valentina.image

Seveda nas je zanimalo, zakaj je Trump med velikani pristal že v času Mramorja, ki ga Valentina imenuje za vizionarja, ker je Trumpa že pred leti uvrstil med velikane, zdaj pa bi utegnil celo postati ameriški predsednik.

Ministru za finance Mramorju smo poslali naslednji dopis:

Spoštovani,

bralec nam je posredoval fotografijo dvorane Mercator na ekonomski fakulteti (EF), ki jo prilagamo in ki med ekonomiste, ki jih častijo na EF, poleg Paula Samuelsona, Adama Smitha in Warrena Buffeta uvršča tudi Donalda Trumpa. Ker so napisi nastali, ko je bil dekan fakultete sedanji minister dr. Dušan Mramor, dr. Mramorja sprašujemo:
Čemu je za ekonomijo pomemben Donald Trump?
Kaj je po Vašem mnenju njegov največji dosežek?
Ali menite, da bi bil Donald Trump dober predsednik ZDA?

Odgovor, ki ga je prek tiskovnega predstavnika Petra Bajca poslal Mramor, objavljamo, kot je bil poslan. Z odebeljenimi črkami.image

Tako ni znano, ali si ni za dnevnopolitične potrebe domače politike oziroma ohranitev stolčka v vladi Mira Cerarja minister Mramor morebiti premislil.

Deli s prijatelji