LESENO

FOTO: Žalostno: na Bledu so strli srce

Objavljeno 24. april 2016 10.14 | Posodobljeno 24. april 2016 10.14 | Piše: A. L.

Kdo je bil na delu, še ni znano.

BLED – Priljubljeno rdeče leseno srce, ki je stalo ob Blejskem jezeru in je bilo priljubljena lokacija za fotografiranje zaljubljencev in družin, je nekdo polomil. Po spletnih omrežjih je zakrožila fotografija, ki prikazuje, kaj je od srca ostalo le kup lesa. Mnogi so zgroženi in dejanje označili za sramotno, nekateri pa menijo, da se je vandal znesel nad srčkom, saj ima tudi sam strto srce.

Poklicali smo Uroša Ambrožiča, ki sodeluje z Infrastrukturo Bled in ki je fotografijo posnel. Povedal nam je, da je bil dogodek prijavljen policiji. PU Kranj smo povprašali, ali jim je že uspelo najti storilca. Bojan Kos, pristojen za odnose z mediji, je odgovoril takole: »Blejski policisti so prejeli prijavo o poškodovanju, obvestila pa še zbirajo.«

Za vse tiste, ki bi se ob prepoznavnem okvirju radi fotografirali, lahko povemo, da je novo srce že naročeno. Postavljeno bo predvidoma do sredine maja, stalo pa bo nekaj sto evrov. Strošek bi kmalu bil kaj večji, a so po zadnjem napadu vandalov, ki se je zgodil kakšen teden po postavitvi jeseni 2014, ojačili spodnji del srca. Ta bo zato lahko ostal enak.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam s pomočjo spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji