BRALKA POROČEVALKA

FOTO: Za pešce neprehodno: voda zalila križišče v središču Ljubljane

Objavljeno 28. junij 2017 17.25 | Posodobljeno 28. junij 2017 18.59 | Piše: M. U.

Nevihte še kar pustošijo.

Foto: bralka Marija

Vreme kaže zobe. Pošteno. Tako nam je bralka Marija sporočila, da je v Ljubljani križišče Dunajske s Trgom OF za pešce neprehodno. V smeri proti središču mesta semafor ne deluje zaradi graditve hotela, no, v nasprotni smeri pa je močan naliv povsem napolnil prehod z vodo. 

V Ljubljani je zaradi močnega naliva na Zadobrovški cesti poplavljen podvoz pod železniško progo, poroča spletna stran uprave za zaščito in reševanje. Zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih voda pa na območju prestolnice nastajajo poplave ob vodotokih.

Tudi na območju Brezovice pri naselju Pod Goricami so zamašeni prepusti meteorne vode, pri naseljih Notranje Gorice in Kamnik pod Krimom pa so zaradi poplav morali črpati meteorno vodo.

Bralka Nataša pa sporoča, da se Ankaranu bliža huda ura iz Italije.

image

Foto: Bralka Nataša

Opozorilo policije

Družba za avtoceste v RS in policija opozarjata, da je v primeru neurja in toče ustavljanje na avtocesti in hitri cesti, v predorih ali pod nadvozi izredno nevarno. »Vozniki lahko ustavijo vozilo na parkirnih prostorih počivališč, nikakor pa ne na odstavnih pasovih ali celo vozišču,« opozarja policija.

V neurju je treba vožnjo prilagoditi razmeram. »Če ste takrat na avtocesti, se izključite iz prometa na prvem primernem mestu, nato pa poiščite primerno zavetje za vozilo, kjer je to dovoljeno,« so še zapisali.

Kot smo že poročali, je neurje z močnim vetrom pustošilo tudi drugje po Sloveniji. 

Deli s prijatelji