V MRAZU

FOTO in VIDEO: Sprejel izziv: Borut v snegu na kolo

Objavljeno 02. januar 2015 14.08 | Posodobljeno 02. januar 2015 14.08 | Piše: T. L.

Borut je izziv prijateljice še nadgradil: na mrzlo nedeljo se je v burjo in sneg odpravil s kolesom in oblečen le v kopalke.

BUTARI PRI GRAČIŠČU – Te dni se (skoraj) vse vrti okoli vremena: snega, polarnega mraza, poledice, dela cestnih služb, koliko snega je kje zapadlo, kdaj bo spet kje kaj zapadlo itd. In medtem ko se vsaj tisti, ki niso največji zimski navdušenci, te dni držijo raje toplega doma, pa se je Borut s Hrvatinov lotil precej ekstremnega početja: v nedeljo, ko je bilo peklensko mraz, se je namreč le v kopalkah usedel na kolo in se kljub burji popeljal malce naokoli. Vse skupaj se je dogajalo v zaledju slovenske Istre, natančneje v kraju Butari pri Gračišču.

In zakaj se je Borut sploh lotil tega podviga? Kot pravi, kot dolgoletni vegan še vedno kdaj sliši opazko, da vegani nimajo dovolj energije, so slabotni in podobno. »Tokrat me je izzvala znanka, ko je videla eno mojih fotografij, na kateri sem le v kratkih rokavih, ker je pač pred nekaj dnevi bilo vreme sončno in malo toplejše, jaz pa nisem čutil pretiranega mraza. Ko sem fotografijo objavil na facebooku, me je v komentarju vprašala, ali bom dovolj pogumen, da bom v kratkih rokavih tudi na nedeljo, ko napovedujejo oster mraz,« je ozadje nenavadnega dogajanja pojasnil Borut. In res je v nedeljo pritisnil mraz, sneg in močna burja. 

In Borut je želel narediti nekaj, da dokaže, da je lahko tudi »na ta dan v kratkih rokavih ... No, ker rad sprejemam izzive, sem naredil še korak več in oblekel kopalke, za povrh pa še masko in dihalko.« Pojasni, da si je masko nadel zato, da mu burja ni pihala v oči. 

»Se pa na posnetku lepo vidi, kako me je en sunek burje porinil s ceste in sem se moral poravnati in ponovno sesti na kolo. Sunki vetra pa so na moje telo nanašali tudi sneg, ki me je tako rahlo 'pikal',« je občutke ob polarni avanturi strnil Borut. 

Imate za nas zanimive zgodbe, izkušnje, dogodivščine? Pišite nam.

Deli s prijatelji