SNEŽNA ODEJA

FOTO in VIDEO: »Skrbi nas, saj še zmeraj sneži«

Objavljeno 06. februar 2015 17.44 | Posodobljeno 06. februar 2015 19.21 | Piše: Ma. F.

Sredozemski ciklon se pomika nad Balkan, zato izraziteje sneži v južni Sloveniji.

Bela krajina.

BELA KRAJINA, ČRNOMELJ – V vasici Stara Cerkev pri Kočevju je napadlo nekaj več kot 50 centimetrov snega, nam je sporočila bralka Saira. »Od zjutraj smo vsi na nogah in odmetavamo sneg. Skrbi nas, saj še zmeraj sneži. Kupi snega so visoki tudi dva metra. Nimamo ga več kam odmetavati,« je dodala.

Fotografije iz okolice Črnomlja nam je poslala tudi bralka Natalija, ki pravi, da imajo 50 centimetrov snega. Višino snežne odeje je tudi izmerila.

Bralec Kevin pa nam je poslal spodnji posnetek burje v Vipavi.

Sredozemski ciklon se pomika nad Balkan, zato izraziteje sneži v južni Sloveniji.

Od včeraj do danes opoldne je padlo na Kočevskem, v Beli krajini, na Dolenjskem in delu Notranjske do 30 do čez 50 cm snega, ki ga prenaša veter in gradi snežne zamete, poroča Agencija RS za okolje (Arso). Do jutri zjutraj bo tam zapadlo še do okoli 15 cm snega, drugod v notranjosti Slovenije pa manj kot 10 cm.

Burja bo še naprej slabela, vendar bodo danes popoldne in zvečer najmočnejši sunki še nad 100 km/h. Predvidoma burja ne bo več dosegala opozorilnih vrednosti od sobote zjutraj. Tudi severovzhodni veter bo postopoma slabel. Veter bo gradil snežne zamete.

 

Trenutno stanje na cestah

Meje z Italijo, Madžarsko, Avstrijo so odprte brez omejitev, razen na mejnem prehodu Vrtojba, kjer velja prepoved vstopa v Slovenijo za priklopnike in polpriklopnike zaradi burje na H4. Na mejnem prehodu Obrežje velja prepoved vstopa in izstopa v Slovenijo in iz nje za priklopnike in polpriklopnike zaradi obilnega sneženja.

Na AC A2 Ljubljana–Obrežje se zaradi obilnega sneženja izloča priklopnike in polpriklopnike na počivališču Barje v smeri Novega mesta, pred cestninsko postajo Dob, počivališče Dule, počivališče Zaloke v smeri Obrežja.

Na A4 Maribor–Ptuj se zaradi obilnega sneženja na hrvaški strani izločajo
priklopniki in polpriklopniki med priključkom Letališče MB in počivališčem Dravsko polje ter na počivališču Dravsko polje v smeri Hrvaške.

 

Deli s prijatelji