UNIČENJE

FOTO: Vandali nad 16-milijonski most

Objavljeno 22. junij 2014 13.12 | Posodobljeno 16. junij 2014 18.57 | Piše: P. J.

Razbili so dve plošči, ki sestavljata ograjo.

So na MOL že seznanjeni z vandalizmom?

LJUBLJANA – Vandali so bili nedavno spet na delu. Po razbijanju stekel na Mesarskem mostu so se nepridipravi lotili še steklene ograje na Fabianijevem mostu. »Razbiti sta dve stekleni plošči, ki gotovo ne bosta poceni,« je zapisala bralka Kaja, ki nam je posredovala fotografiji poškodovanih plošč.

Z oddelka za gospodarske dejavnosti in promet na ljubljanski občini pravijo, da so s poškodbo seznanjeni in da so že naročili zamenjavo poškodovanih stekel. »Zamenjava obeh stekel bo stala okoli 1100 evrov. Po naših podatkih je to prva taka poškodba stekel na tem mostu.«

Drage plošče za Mesarski most

Predračun za eno uničeno ploščo na Mesarskem mostu je namreč lani znašal kar 4700 evrov (plus DDV). Ali so s poškodbo seznanjeni in ali načrtujejo obnovo smo vprašali tudi na MOL, njihovih odgovorov glede Fabianijevega mosta pa še nismo prejeli. Pravijo, da bodo odgovorili v zakonsko določenem roku.

Sicer pa vandali in nepridipravi v Ljubljani na urbani opremi letno povzročijo med 80 in 100 tisoč evri škode. Poleg mostov so za uničevalce zlasti zanimivi cvetlične sadike in otroška igrala.

Fabianijev most so slavnostno odprli 22. avgusta 2012. Gre za dvonivojski most, ki je dolg 150 metrov in povezuje Roško ter Njegoševo cesto. Gradnja je stala 16,5 milijona evrov. Spodnji most je namenjen pešcem in kolesarjem, zgornji pa vozilom.

Ste tudi vi opazili kaj nenavadnega? Pošljite nam fotografije prek spodnjega obrazca in objavili jih bomo.

Deli s prijatelji