SREČA V NESREČI

FOTO: V Rožni dolini je nevarno

Objavljeno 14. junij 2014 10.43 | Posodobljeno 14. junij 2014 10.43 | Piše: A. L.

Odtrgana veja je padla na avto. Na srečo v tistem trenutku ob njem ni bilo nikogar.

LJUBLJANA – Žled je na rastju očitno pustil posledice – vsaj če sodimo po fotografijah bralca, ki so nastale v Rožni dolini. Z njih je razvidno, da se je večja drevesna veja odtrgala in padla na vozilo, parkirano ob cesti. Naj spomnimo: pred meseci je bila Večna pot zaradi nevarnosti, da se zruši kakšno drevo ali odpade veja, nekaj tednov celo zaprta.

»Te fotografije sem posnel danes dopoldne na Cesti v Rožno dolino, tik pred vhodom v park Tivoli, kamor sva šla s psom Zoomom (terier jack russell) na sprehod. Ko sva se vračala, se je na skuterju pripeljal lastnik, tam pa ga je že čakal prijatelj. Iz pogovora sem ujel, da se je veja odlomila in padla na avto že včeraj,« nam je včeraj sporočil bralec Nejc.

Poškodovanih na srečo, vsaj po dozdajšnjih podatkih, ni bilo.

MOL: Vprašanje je, kdo je lastnik zemljišča, kjer drevo raste

»Če gre za drevo, ki raste na zemljišču MOL, lahko odškodninski zahtevek posameznik posreduje na MOL ali neposredno na Zavarovalnico Tilia, pri kateri ima MOL zavarovano civilno odgovornost,« so na naše vprašanje odgovorili iz Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet MU MOL. Pri tem so pojasnili, da je pomembno le to, kdo je lastnik in zakaj je drevo padlo. »Med padcem veje z drevesa in odgovornostjo lastnika mora biti seveda podana vzročna zveza. V primeru naravnih dogodkov (kakršna sta, denimo, žled in neurje) MOL ni odgovoren za nastalo škodo,« so še dodali.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam.

Deli s prijatelji