ŽELELI SO JU OPEHARITI

FOTO: Šok v Grčiji: Slovenca tarča napada, policisti niso storili nič

Objavljeno 28. maj 2016 11.45 | Posodobljeno 28. maj 2016 11.45 | Piše: A. K.

Poškodovanega avtomobila policista menda nista niti pogledala, nato pa ju je uslužbenka v podjetju želela opehariti.

Stekla na avtomobilu so bila razbita, zavarovanja v pogodbi ni bilo.

ATENE – Človek si od potovanja obeta mir in nepozabne trenutke, se pa včasih kaj zalomi in na koncu ostanejo tudi tisti nekoliko bolj grenki spomini. To je doživela naša bralka Anja, ki bo nekoč lahko vnukom pripovedovala o dopustu na grški Lefkadi. Tja se je med prvomajskimi prazniki odpravila s partnerjem, že po nekaj dneh pa sta bila tarča napada. »Na letališču sva najela avtomobil, za katerega sva dnevno plačala 30 evrov z zavarovanjem, a nikjer na pogodbi ni pisalo, da imava zavarovanje,« nam je pojasnila. S partnerjem sta prenočila v središču Aten, kar je bila po njenih besedah slaba ideja. »Ta okoliš je namreč na precej slabem glasu. Avtomobila nisva mogla parkirati v garažni hiši, saj je bilo zaradi njihovih velikonočnih praznikov vse zaprto.«

Avtomobil sta nato parkirala ob cesti, naslednje jutro pa osupla spoznala, da ga je nekdo poškodoval. Neznanci so razbili stekla in iz avtomobila odnesli nekaj njunih osebnih stvari. »Poklicala sva policijo. Prišla sta dva policista, ki sta vzela podatke mojega partnerja in ga celo povprašala po očetovem in materinem imenu. Avtomobila niti pogledala ista,« je osupla bralka. Policista sta jima nato dala nekakšen listek, s katerim sta lahko škodo prijavila na najbližji policijski postaji. »Tam so naju vprašali, zakaj sva prišla tja, in naju napotili na drugo postajo, kjer so nama razložili, da je to glavna policijska postaja in da tisti dan ne dela nihče. Ker je praznik,« neverjetno zgodbo nadaljuje Anja.

Nerazložljivi zneski

Obupana turista sta spoznala, da s policisti ne bosta rešila ničesar, zato sta se odpravila v podjetje, kjer sta najela avtomobil, a so ju želeli tam opehariti. »Najprej so nama povedali, da morava plačati 350 evrov za nastalo škodo, ker njihovo zavarovanje ne krije pnevmatik in oken. Tega nama seveda nihče ni pojasnil. V pogodbi je pisalo, da morava za kakršno koli poškodbo plačati 150 evrov, kar pa naj ne bi veljalo za poškodbe oken in vrat, nikjer pa ni bil omenjen znesek v višini 350 evrov,« razlaga Anja.

Od podjetja sta dobila novo pogodbo, v kateri je pisalo, da sta jim dolžna 450 evrov, s čimer se nista strinjala. »Vprašala sem, zakaj, nato pa je besna uslužbenka znesek le prečrtala in napisala 150 evrov,« svojo neverjetno, a resnično zgodbo zaključuje bralka. Znesek sta s partnerjem poravnala in se ob tem vprašala, kako je mogoče, da človek v 21. stoletju v Evropi doživi take zaplete z birokracijo.

Ste tudi vi doživeli kaj podobnega? Pišite nam in pošljite fotografije.

Deli s prijatelji