BRALKA POROČA

FOTO: S tovornjakom v hišo na robu ceste: kdaj bodo ukrepali?

Objavljeno 18. oktober 2014 23.20 | Posodobljeno 18. oktober 2014 23.21 | Piše: S. U.

Kot pravi bralka Ana, odgovorni do danes svojih nalog niso izpolnili: pešci nimajo pločnika niti urejenih prehodov za pešce ne avtobusnega postajališča.

DOLENJE – Na glavni cesti Ilirska Bistrica–Jelšane se je v naselju Dolenje pred dnevi zgodila prometna nesreča. Voznik tovornega vozila se je zaletel v hišo ob robu ceste. Poškodovanih k sreči ni bilo.

»Skozi naselje dnevno poteka tranzit osebnih in težkih tovornih vozil, ki povzroča tresljaje, ti pa uničujejo objekte v neposredni bližini ceste. Predvsem v poletnih mesecih gostota prometa močno zmanjšuje pretočnost, hkrati pa velja opozoriti, da vozniki ne upoštevajo hitrosti vožnje, ki velja za naselje. Bližina meje s Hrvaško še dodatno upočasnjuje promet, saj v času turistične sezone prihaja do večkilometrskih zastojev, kar zelo otežuje življenje, ogroža varnost in slabša kakovost življenja prebivalcev vasi,« nam je zaupala bralka Ana.

Kot še pravi, odgovorni do danes svojih nalog niso izpolnili: pešci nimajo pločnika niti urejenih prehodov za pešce ne avtobusnega postajališča. Najbolj boleče pa je dejstvo, da šolarji, ki obiskujejo osnovno šolo v sosednji vasi, nimajo varne šolske poti.

Je tudi vas kaj zmotilo? Pošljite nam svojo zgodbo s pomočjo spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji