OGORČENA

FOTO: Policisti na dovozu, bralka: Ogrožajo nas!

Objavljeno 24. april 2015 11.35 | Posodobljeno 24. april 2015 10.51 | Piše: A. K.

Na policiji razlagajo, da je bilo vozilo policije ustavljeno tako, da je omogočalo preostalim udeležencem v cestnem prometu nemoteno udeležbo.

Takole velenjski policisti ustavljajo prekrškarje.

VELENJE – Potem ko smo poročali o parkiranju policistke, ki je sicer ravnala v skladu z zakonom, a se je to našemu bralcu kljub temu zdelo sporno,image se nam je oglasila še bralka iz Velenja, ki pravi, da imajo tudi tam policiste, ki »se vozijo po njihovih živcih«.

»Neštetokrat parkirajo na dovoz na bencinsko in k tehničnim pregledom, ko merijo hitrost in so parkirani na dostavnem pasu, tik za tem, ko zaviješ z glavne ceste. Tokrat so bili še 'zgledno' daleč, sicer parkirajo tik za cesto in s tem ogrožajo tiste, ki zavijajo tja. Ali gre tudi tu za 69. člen istega zakona, ki dopušča policistom za nujno potreben čas parkiranje na mestih, kjer to drugače ni dovoljeno, ko opravljajo naloge javne varnosti, ne vem,« nam je sporočila bralka, ki je policiste med delom v svoj objektiv ujeli pred nekaj dnevi.  

Za razlago smo se obrnili na PU Celje, kjer so nam razložili, da policisti redno izvajajo kontrole na vseh problematičnih cestnih odsekih, med katere sodi tudi odsek glavne ceste skozi naselje Črnova, ki je eden izmed najbolj problematičnih in prometno obremenjenih na območju PP Velenje. »Zaradi navedene problematike je na tem odseku tudi prisotnost policistov večja. Če je le mogoče, policisti izvajajo kontrolo cestnega prometa tako, da s tem v čim manjši meri motijo preostale udeležencev v cestnem prometu,« nam je sporočila tiskovna predstavnica Milena Trbulin. »V konkretnem primeru so policisti izvajali kontrolo na javni prometni površini, vozilo policije pa je bilo ustavljeno tako, da je omogočalo preostalim udeležencem v cestnem prometu nemoteno udeležbo.«

Imate tudi vi zgodbo za nas? Pišite nam in nam pošljite fotografije!

Deli s prijatelji