BRALKA POROČEVALKA

FOTO: Policijski zapisnik razkriva: iz centra za tujce izginilo več migrantov

Objavljeno 06. februar 2016 11.04 | Posodobljeno 06. februar 2016 14.06 | Piše: K. K.

Verodostojnost policijskega zapisnika, ki kroži po spletu, preverjamo pri policiji.

To je policijski zapisnik, ki kroži po spletu. Njegovo pristnost preverjamo pri policiji.

POSTOJNA – Iz centra za tujce v Postojni naj bi pobegnilo 12 migrantov, pričata policijska zapisnika, ki nam ju je posredovala bralka Jana. Njuno pristnost preverjamo pri tiskovnih predstavnikih policije, na katere smo naslovili vprašanja, ki jih objavljamo v okvirju. Ko bomo odgovore prejeli, jih bomo objavili.

To preverjamo pri tiskovnih predstavnikih policije:

– Ali je zapisnik avtentičen?
– Ali drži, da je iz postojnskega centra za tujce pobegnilo osem oseb?
– Kdaj natančno ste pobeg zabeležili?
– Ali ste jih že odkrili?
– Ali drži, da je policija izginotje odkrila nekaj ur po pobegu?
– Bralka je zapisala, da je v času od pobega poraslo število tatvin in ostalih kriminalih dejanj na območju Postojne. Ali to drži? Če je res, za kak porast gre (v odstotkih)?
– Ali ste podoben pobeg od lanskega septembra zabeležili še v katerem od centrov za tujce? Če ste ga, me zanima, za koliko oseb gre in koliko jih je policija po pobegu odkrila. Kakšne so sankcije za ubežnike?

Takoj po novem letu

Po informacijah, ki v obliki policijskih zapisnikov, datiranih s 1. 1. 2016 in 17. 1. 2016, ki krožijo po spletu, naj bi štirje migranti (Maročan, Tunizijec, Egipčan in Maročan) pobegnili ob vstopu v novo leto. Da jih ni, so zabeležili okoli 2.30.

Kamera razkrila, policist preverjal

Pobeg 17. dne v novem letu so policisti opazili prek videonadzora. Ko je policist odšel do sumljivih vrat sobe 105, je ugotovil, da je osem migrantov pobegnilo skozi luknjo na streho in čez ograjo v smeri Nanosa.

Ostali pričali

Policisti so se, sodeč po zapisniku, pogovarjali tudi z ostalimi migranti, ki so dejali, da se je pobeg zgodil okoli 1.30. Prebežniki naj bi bili oblečeni v športna oblačila, modro-rdeče trenirke in obuti v superge.

Čeprav so jih policisti iskali, jih niso našli.

Pojasnila policije objavljamo v članku na povezaviimage.

Zapisnik je objavljen tudi na facebooku.

 

JANUARJA SO MIGRANTI DVAKRAT POBEGNILI IZ POSTONJSKEGA CENTRA ZA TUJCE – MEDIJI SO ZAMOLČALI (deli)Ali ste zasledili v...

Posted by Slovenija Zavaruj Meje on Friday, February 5, 2016
 
Deli s prijatelji