REDARJI

FOTO: »Parkirajo, kjer se jim zazdi, čez cesto pa delijo kazni«

Objavljeno 29. februar 2016 09.42 | Posodobljeno 29. februar 2016 09.42 | Piše: Mo. S.

Bralec se huduje nad redarji v Brežicah.

Redar v Brežicah.

BREŽICE – Po objavi redarske zgodbe v Ljubljani, v katerem sta bila vpletena mestni redar image in mimoidoči, se nam je oglasil še bralec Ben, ki prav tako ni bil zadovoljen z videnim.

»V Brežicah imamo mestne redarje, ki parkirajo, kjer se jim zazdi oziroma na potki, namenjeni pešcem, preko ceste pa dajejo kazni nepravilno parkiranim,« je pokomentiral svojo fotografijo.

Zakon pravi tako

Redar v tem primeru sicer najbrž ni naredil nič napačnega, saj zakon o pravilih cestnega prometa med drugim določa: »V območju za pešce smejo zaradi opravljanja dejavnosti zapeljati vozila nujne medicinske pomoči, gasilska vozila, vozila zaščite in reševanja, vozila policije, vozila vojaške policije, vozila, s katerimi se opravljajo naloge občinskega redarstva, vozila, ki se uporabljajo za vzdrževanje cest, vozila za zbiranje in odvoz odpadkov in vozila, ki jih vozijo vozniki iz prvega odstavka 69. člena tega zakona. Druga vozila smejo zapeljati v območje za pešce le, če je to dovoljeno s predpisano prometno signalizacijo.«

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji