BRALEC POROČEVALEC

FOTO: Pa smo jo dočakali, zima je končno tu

Objavljeno 24. januar 2014 10.32 | Posodobljeno 24. januar 2014 10.32 | Piše: S. N.

Bela plast snega na cestah že povzroča preglavice, mnogim pa je prinesla tudi veliko veselja.

Stanje na Vrhniki.

LJUBLJANA – Pa smo končno le dočakali sneg. Meteorologi se tokrat niso zmotili, ko so napovedali, da se bomo zbudili v zasneženo jutro in da bo zapadlo do 30 centimetrov sneg. Snežilo naj bi tudi čez dan, najbolj med Notranjsko in Gorjanci.

Kako je pa pri vas?

Nad pobeljeno pokrajino so navdušeni tudi naši bralci. Kar nekaj jih je poslalo fotografije, ki prikazujejo, kako idilično je pobeljena pokrajina in kakšne težave že povzroča sneg na cestah.

Do sobote zjutraj bo sneženje ponehalo tudi v jugovzhodni Sloveniji. Največ snega bo predvidoma zapadlo v vzhodnem delu Notranjske, na Kočevskem in po gričevju Dolenjske.

Agencija za okolje pa je izdala tudi opozorilo za Primorsko, kjer danes piha burja. Najmočnejša bo od poldneva do sobotnega jutra, ko bodo sunki na izpostavljenih mestih okoli 120 km/h. Tudi ob morju bodo lahko najvišje hitrosti okoli 80 km/h. V soboto čez dan bo burja slabela.

Je zapadlo več, kot so ga namerili?

V Ljubljani sta po zadnjih meritvah, ki so bile opravljene ob 7. uri, zapadla dva centimetra snega. Enaka količina snega je padla tudi v Celju, Kočevju, Novem mestu. Na Kredarici je zapadlo 16 cm, skupna višina snežne odeje meri 295 cm, na Voglu 25 cm, skupna odeja meri 170 cm.

Koliko snega je zapadlo pri vas? Pišite nam in priložite še fotografije.

Deli s prijatelji