NOČNO NEURJE

FOTO: Ohladilo, poplavilo, odkrilo domove

Objavljeno 07. avgust 2017 09.31 | Posodobljeno 07. avgust 2017 09.34 | Piše: R. K., A. L.

Več kot 1000 gospodinjstev je ostalo brez elektrike.

Pred nevihto.

IDRIJA, ŽIRI – Neurje, ki je včeraj zajelo Slovenijo, se je nadaljevalo v noč. Že malo pred polnočjo je bila v več naseljih na območju občine Postojna zaradi udara strele in vremenskih razmer prekinjena dobava električne energije 689 gospodinjstvom. Še okoli 380 gospodinjstev je ostalo brez elektrike okoli 23. ure na širšem območju občine Ilirska Bistrica.

Okoli 2.30 je na regionalni cesti pri naselju Buje (občina Pivka) podrto drevo oviralo promet. Delavci dežurne službe cestnega podjetja so ga razrezali in odstranili. O zrušenih deblih so poročali tudi na cestah BoštanjKrmelj (občina Sevnica), na regionalni cesti pri Bizeljskem v občini Brežice in na lokalni cesti pri Veliki vasi pri Krškem.

Strela zadela drevo

Zaradi udara strele je ob 5.20 na Poti v Šenek v Polzeli zaradi udara strele zatlelo drevo. Gasilci PGD Polzela in PGD Ločica ob Savinji so požar pogasili.

Okoli 7. ure so o težavah poročali iz Grosupljega, kjer so na pomoč poklicali zaradi odkrite strehe in poplave. Tudi v Idriji so stanovalci poklicali na pomoč gasilce pri prekrivanju strehe, potrebovali pa so tudi agregate. Odstraniti je bilo tudi treba zrušena drevesa v Zavratcu, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Tik pred nevihto: narava ujeta v objektiv

Pred nevihto nebo vedno pokaže svoje lepote. Prelivanje raznih barv in vremenski pojavi, ki se vrstijo, so zmeraj spektakularni. Slike, kakršne ustvari naš bralec Egon, nas spomnijo, kako lepa je naša dežela.

Deli s prijatelji