BRALEC POROČEVALEC

FOTO: »Objavite to sramoto sredi Maribora«

Objavljeno 01. avgust 2017 08.40 | Posodobljeno 01. avgust 2017 08.42 | Piše: Mo. S.

Menda tega prej niso počeli.

MARIBOR – Medtem ko so se mariborski nogometaši na Ljudskem vrtu v tretjem predkrogu lige prvakov merili z islandskimi tekmeci, je zunaj stadiona potekala nekoliko drugačna akcija. Bralec Jernej nas je obvestil, da dva redarja »pišeta kazni na vse avtomobile«, njuno početje pa označil za »sramoto sredi Maribora«. To se je namreč dogajalo med tekmo, ko voznikov seveda ni bilo v bližini svojih jeklenih konjičkov. Res je, da ti niso bili parkirani na označenih parkirnih prostorih, temveč na zelenicah in pločnikih okoli stadiona, a taka je bila navada med vsako tekmo, pravi bralec, ki ne razume, zakaj so se morali mestni oblastniki prav v sredo zvečer, ko je povsem jasno, da bo tam več vozil, odločiti za takšno akcijo.

V dokaz nam je poslal tudi več fotografij polepljenih avtomobilov, mi pa smo se z vprašanji obrnili na mesto redarstvo. Zanimalo nas je, zakaj so se za to potezo odločili prav na dan tekme, če pa na minulih tekmah tega niso počeli, povprašali pa smo jih tudi po tem, kje vse bi navijači lahko parkirali, oziroma ali je v okolici sploh na voljo dovolj parkirnih mest zanje.

Ponudili brezplačne avtobuse

Iz tamkajšnje službe za odnose z javnostjo nam je Alenka Kocjančič posredovala obvestilo, s katerim so vse, ki jih to zanima, obveščali o brezplačnih vožnjah na vseh linijah mestnega prometa za imetnike vstopnic. »Imetniki vstopnice jo tako samo pokažejo vozniku avtobusa in imajo zastonj vožnje po 18. uri. S tem želi vodstvo mariborske občine spodbuditi prebivalce k uporabi javnega mestnega potniškega prometa. Po sredini tekmi se bo sestala delovna skupina, ki deluje v okviru MO Maribor, in pripravila načrt za večje prireditve v mestu, ki se bodo zvrstile v prihodnje, za katere bodo veljale ugodnosti za avtobusni promet,« so sporočili.

Objavili so tudi popolne zapore nekaterih ulic in javnosti posredovali še obvestilo, da bo »nadzor nad parkiranimi vozili v okolici stadiona na dan tekme medobčinski inšpektorat in redarstvo izvajal v podobnih okvirih, kot jih je v času tekme, ki je bila 19. 7. 2017«.

Kaj pa višina kazni?

Višina globe je odvisna od vrste prekrška, so nam še povedali. Zaradi nepravilnega parkiranja je določena globa 40 ali 80 evrov: za nepravilno parkiranje na pločniku boste odšteli 80 evrov, za nepravilno parkiranje na zelenici pa 40.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Imate vprašanja, na katera si ne znate odgovoriti? Uporabite spodnji obrazec!

Deli s prijatelji