KAKO JE PRI VAS?

FOTO: Na veliko noč sneži

Objavljeno 05. april 2015 19.22 | Posodobljeno 05. april 2015 20.35 | Piše: Mo. S.

Kakšna kratkotrajna krajevna ploha lahko nastane tudi še jutri.

Ribnica na Pohorju. Foto: bralec Bojan

LJUBLJANA – Čeprav smo v pomlad zakorakali tudi že koledarsko, to še ne pomeni, da je snežink za to sezono konec. Vremenoslovci so v zadnjih dneh napovedovali, da lahko sneži vse do 400 metrov nadmorske višine in njihove napovedi so se vsaj delno uresničile.

Bralec Bojan nam je poslal fotografijo, ki jo je komentiral kratko in jasno: »Sneg v Ribnici na Pohorju.« Ozračje se je v večjem delu države konkretno ohladilo, ponekod so se temperature spustile tudi pod ledišče. Iz Velenja pa se nam je s svojo fotografijo oglasil tudi dr. Giovanni, kot poročajo številni bralci, pa je danes naletavalo tudi v Rušah, Paki, na Bledu, v Pesnici, Uncu, Prekmurju, Vojniku, Kungoti, Pivki in še kje.

Danes naj bi se snežne plohe sicer pojavljale zlasti na Koroškem in Štajerskem, ponoči pa se bo postopno zjasnilo. Kakšna kratkotrajna krajevna ploha lahko nastane tudi še jutri. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, v zatišnih legah do –5, ob morju 4, najvišje dnevne od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Ste tudi vi v objektiv ujeli snežinke? Pošljite nam fotografije prek spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji