BRALEC POROČEVALEC

FOTO: Na jutranji kavi: avto zdrsnil v morje

Objavljeno 30. julij 2014 10.10 | Posodobljeno 29. julij 2014 13.12 | Piše: T. L.

Bralec Novic je bil priča nenavadni in nevarni nesreči na otoku Pagu: mladci so po vrnitvi iz Zrć avto parkirali ob morju, zaradi nepozornosti pa se je zgodila nezgoda ...

METAJNA – Gostje, ki so v Metajni na otoku Pagu uživali v jutranji kavi, so bili priče nenavadnega in tudi nevarnega dogodka. Kot nam je sporočil bralec Slovenskih novic, ki dopustuje na Pagu, naj bi se v ponedeljek okoli 6. ure zjutraj skupina mladih vrnila iz razvpite diskoteke na prostem v Zrćah, voznik, hrvaški državljan, ki naj bi bil močno opit, pa je vozilo pustil tik ob morju. Ker menjalna ročica ni bila v prestavi niti ni potegnil ročne zavore, je vozilo čez nekaj časa, okoli 6.40, zdrsnilo v morje. 

»Na srečo v tem trenutku na plaži ni bilo kopalcev, saj bi lahko vozilo koga pokopalo pod seboj,« pravi naš bralec, ki je vse skupaj opazoval iz bližnjega lokala. Reševanje vozila je trajalo kar štiri ure. 

Nobena od pristojnih služb (denimo gasilci) se ni vključila v večurno akcijo, ampak so se izvleka vozila lotili domačini kar sami. Nenavaden dogodek pa je, kot kažejo fotografije, med dopustniki pritegnil kar precej zanimanja.

Kot še dodaja naš bralec, je bilo pri dvigovanju vozila v morju opaziti tudi iztekanje derivatov iz vozila. Od pristojnih ni nihče ukrepal, vprašanje pa je, ali so bili o možnosti onesnaženja morjka sploh obveščeni

Deli s prijatelji