VREMENSKI ZASUK

FOTO: Na dele države je padel mrak, potem je sekalo

Objavljeno 05. april 2017 11.12 | Posodobljeno 05. april 2017 11.16 | Piše: P. Pa.

Včeraj je po dolgem času dež namočil zemljo.

KAMNIK – Pa smo dočakali težko pričakovane padavine. Do krajevnih ploh bo po napovedih agencije za okolje prihajalo tudi danes, včeraj pa je naš bralec Egon na območju Kamnika posnel te čudovite fotografije.

»Ena popoldanska z območja Kamnika, fotografirano s Starega grada nad Smlednikom, sicer pa oblačno in deževno,« je zapisal ob fotografije, ki nam jih je posredoval.

image

Kako bo danes?

Meteorologi napovedujejo, da bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe, najvišje temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija. Jutri bo pretežno oblačno, v južni Sloveniji bi lahko nastajale plohe. Popoldne se bo od severa postopno jasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 11, najvišje dnevne od 14 do 18 stopinj.

Kljub temu da je bila zemlja končno deležna nekaj padavin, pa to ne pomeni, da požarne ogroženosti ni več. Agencija za okolje opozarja, da je v krajih, kjer je zapadla majhna količina padavin, še vedno velika nevarnost požarov v naravnem okolju.

image

Zacvetela kar 14 dni prej

Nadpovprečno visoke temperature so pustile posledice tudi v naravi. »Navadna breza je v večjem delu Slovenije zacvetela že v zadnjih dneh marca, več kot 14 dni prej kot običajno (povprečje 19712015),« so zapisali na twitterju.

Ste tudi vi opazili kaj nenavadnega? Pošljite nam fotografijo prek spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji