POLNOČNI INCIDENT

FOTO: Kot v akcijskem filmu! Voznik (18) med pregonom trčil v policiste

Objavljeno 08. januar 2017 17.37 | Posodobljeno 08. januar 2017 17.39 | Piše: S. U.

Zgodilo se je danes okoli 1.30 v Ortneku.

ORTNEK – Policisti PU Ljubljana so danes okoli 1.30 med opravljanjem nalog javne varnosti v Ortneku opazili renaulta twinga, na katerem je imel voznik nameščene ukradene registrske tablice. Voznik na predpisane znake policistov (modro luč in zvočni signal) ni ustavil, temveč je vožnjo nadaljeval v smeri proti Ljubljani.

»Policisti so vozilo večkrat pravilno ustavljali, v aktivnosti je bilo vključenih več policijskih patrulj, med drugim je bilo na Škofljici uporabljeno tudi sredstvo za prisilno ustavljanje vozil stinger, ki ga je voznik prevozil. Po tem je voznik zapeljal na makadamsko cesto, od koder so se osebe iz vozila razbežale po polju. Policisti so kmalu nato prijeli tri osebe (stare 18 in 19 let), ena pa je pobegnila (identiteta osebe je znana). V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo neregistrirano, na njem pa so bile nameščene odtujene registrske tablice. 18-letni voznik ni imel vozniškega dovoljenja. Ker je kazal znake, da je pod vplivom mamil, je bil na ISM v Ljubljani odrejen tudi strokovni pregled z odvzemom krvi in urina,« sporočajo policisti.

Vozilo so policisti zasegli, pa tudi več predmetov, za katere se sumi, da so bili uporabljeni pri izvrševanju premoženjskih kaznivih dejanj. Predmeti bodo poslani v kriminalističnotehnično analizo. V begu je 18-letni voznik trčil v dve službeni vozili, na enem je nastala škoda okoli 500 evrov, na drugem pa za okoli 1500 evrov. Dva policista sta utrpela lažje poškodbe. Policisti raziskavo še nadaljujejo.

Kot v filmu

Sta se pa na kraju incidenta znašla tudi dva naša mlada bralca in nam vsa vzhičena zaupala: »S prijatelji smo šli na sprehod in mimo nas je peljalo policijsko vozilo. Toda nenadoma je mimo nas pridrvel neznan avto s hitrostjo približno od 100 do 120 km/h, za katerim je vozila cela kolona policijskih vozil. Peljali so od Škofljice proti Rudniku po makadamski cesti. Bilo je kot v filmu in seveda nam nič ni bilo jasno.«

image
Emanuel Nel Hajdarpašič in Gregor Burja sta bila priči policijskemu pregonu. Foto: facebook

Kljub šoku sta naredila fotografijo pregona. 

Ste tudi vi bili priča incidentu? Sporočite nam.

 

Deli s prijatelji