SRAMOTA SREDI MESTA

FOTO: Gradbišče sredi Ljubljane, ki spravlja ob živce

Objavljeno 16. marec 2017 16.45 | Posodobljeno 16. marec 2017 16.45 | Piše: P. Pa.

Zdaj pa na občini obljubljajo, da bo bodo še ta mesec nadaljevali dela.

LJUBLJANA – »To je sramota sredi Ljubljane,« je zapisal bralec, ki nam je poslal fotografije gradbišča na Taboru. Kaj se dogaja, smo vprašali tudi na Mestni občini Ljubljana, kjer so pojasnili, da bodo kmalu nadaljevali dela.

Lani poleti so se začela gradbena dela na Slomškovi ulici. Spremenili so prometni režim med Resljevo in Metelkovo ulico. Čeprav so večino del na tem območju že končali, pa jim območja na Taboru med Metelkovo in Maistrovo ulico pred zimo ni uspelo urediti. Razkopano sprehajališče je vso zimo spravljalo ob živce tamkajšnje prebivalce, zdaj pa na občini obljubljajo, da bo bodo še ta mesec nadaljevali dela.

image

»V sklopu ureditve Slomškove ulice je zaradi slabih vremenskih razmer v zimskem obdobju in s tem onemogočene izvedbe del preostala še ureditev nedokončanih del na ulici Tabor. Nedokončana je ostala ureditev območja pred cerkvijo s spremljajočimi površinami za pešce (izvedba dela tlakovanja z granitnimi kockami in asfaltiranje površin za pešce). Predpriprava površine in obrob za polaganje granitnih kock je bila predhodno že pripravljena, betonske podkonstrukcije pa zaradi prenizkih temperatur ni bilo možno izvesti. Prav tako ni bilo možno izvesti asfaltiranja površin za pešce,« so odgovorili iz Javnega podjetja Vodovod - Kanalizacija in dodali, da »glede na to, da so se vremenske razmere že dovolj stabilizirale, se bo v tem mesecu pristopilo k izvedbi nedokončanih del, s čimer se bo uredilo še to območje

Ste tudi vi opazili kaj nenavadnega? Pošljite nam fotografije prek spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji