OŽIVLJALI SO MIMOIDOČI

FOTO: Bralka na Pagu spremljala agonijo s slovenskim utopljencem

Objavljeno 25. avgust 2015 09.23 | Posodobljeno 25. avgust 2015 09.25 | Piše: Mo. S.

Bralka pravi, da je reševalno vozilo za tri kilometre dolgo pot potrebovalo dolgih 33 minut.

Prizor s plaže na Pagu.

GAJAC – S hrvaškega otoka Pag se nam je oglasila bralka, ki ne želi biti imenovana. Kot pravi, so v ponedeljek v Gajcu malo po 14. uri iz vode potegnili starejšega moškega, prvo pomoč pa so mu takoj nudili mimoidoči.

Po njenih besedah je šlo za Slovenca, ki je imel v Gajcu 25 let apartma, v Ljubljani pa podjetje. 

Reševalci niso oživljali

»Neverjetno pri vsem tem je, da sta po 20 minutah prišla dva policista, lepo počasi, ne da bi sploh ponudila pomoč pri oživljanju, vse so naredili mimoidoči (ljudje, ki so bili tisti trenutek na plaži),« pravi bralka. Medtem ko so ga oživljali, naj bi bila policista odšla, prvo reševalno vozilo pa se je pokazalo šele po dolgih 33 minutah. Mimoidoči so oživljanje končali po 30 minutah, torej še pred prihodom reševalcev. »Reševalci so po prihodu opravili nekaj preiskav ter po približno petih minutah odšli. Oživljali niso. Nato je prišel drugi reševalec s kombijem, starejšega gospoda pokril z belo plahto in se takoj odpeljal ... Med samim oživljanjem je na plažo prihitela mlajša ženska z otrokom, najverjetneje sorodnica. Tudi ona je v joku odšla po nekaj minutah,« bralka nadaljuje svojo zgodbo.

Mislili, da gre za skrito kamero ...

Po eni uri je po njenih besedah na kraj prišla mrliška oglednica, truplo pregledala, ga pokrila nazaj in odšla. In kaj je sledilo? Malo po 17. uri (tri ure po tistem, ko so ga potegnili na kopno) nam je bralka sporočila, da policisti sedijo v bližnji gostilni, »s pogledom na mesto, kjer gospod leži, občasno pogledajo proti njemu«, nato pa je pogrebna služba le prišla in ga odpeljala.

Seveda so proti truplu ves čas pogledovali tudi kopalci. »Glede na izraz na obrazih so verjetno nekateri prepričani, da je skrita kamera ... pa ni bila!! Kako je lahko rešilec iz Novalje do Gajca za približno tri kilometre dolgo pot porabil 33 minut, ne vem! Če bi šlo za koga od mojih, bi znorela,« je bila ogorčena bralka, ki je svoji zgodbi priložila tudi nekaj fotografij nesrečnega dogajanja.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Uporabite spodnji obrazec!

Deli s prijatelji