SKOK Z MOSTU

FOTO: Bralec po grozljivem skoku: Krilil je z rokami in lovil ravnotežje

Objavljeno 12. avgust 2016 19.09 | Posodobljeno 12. avgust 2016 19.09 | Piše: Mo. S.

»Ko so profesionalni skakalci odšli na kosilo, se je fant povzpel na most, slekel majico in skočil.«

MOSTAR – Po tragediji, v kateri je življenje izgubil Andrej Beucimage, je v reki izginil še 25-letni moški iz Zenice. Ta je skočil z mostu v Mostarju in nato izginil v reki Neretvi, na kraju pa je bil tudi naš bralec N. S.

Kot pravi, je mladenič za dovoljenje za skok s 27 metrov visokega mostu najprej prosil profesionalne skakalce, vendar so mu ti dejali, naj počaka in se najprej preizkusi na mostu, ki je visok deset metrov. »Ko so profesionalni skakalci odšli na kosilo, se je fant povzpel na most, slekel majico in skočil. Že po načinu skoka se je lahko videlo, da bo šlo nekaj narobe, ker je nenadzorovano krilil z rokami in lovil ravnotežje, ki mu ga na koncu ni uspelo ujeti in je v vodo priletel v napol sedečem položaju,« pravi. In še: »Po neuradnih podatkih bivšega potapljača in reševalca sem izvedel, da se pri takem skoku po navadi poškodujeta oziroma zlomita 5. in 6. vretence, zaradi katerega si paraliziran.« 

Skok so spremljale tudi njegovi sestri in punca, zbrani pa so ga takoj začeli iskati, a je bil tok reke zelo močan. Na kraj so nato poklicali reševalce in potapljače, ki so nesrečnika začeli iskati, vendar so iskalno akcijo zvečer prekinili. Bralec je na kraju posnel tudi dve fotografiji.

Nesreča se je zgodila ob 17.20. Moški, ki so ga poimenovali zgolj s kraticami (M. I.), je skočil z mostu in izginil pod gladinoimage.

Ste tudi vi videli kaj zanimivega? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji