VELIKA NAPAKA

FOTO: Bralec kupil mobilno storitev, ki sploh ne obstaja

Objavljeno 11. avgust 2017 21.41 | Posodobljeno 16. avgust 2017 20.05 | Piše: Mo. S.

Le kje bi jo lahko našel, če ne na spletu?

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Bralec Andrej se sooča z nenavadno »napako«, za katero meni, da ni nič drugega kot zavajanje poštenih ljudi.

»Danes sem v google vpisal Telemach Net2GO in prebral, da omogočajo storitev za 15 evrov na predplačniški kartici, saj lahko tako ves mesec internet uporabljaš neomejeno. Kupil sem kartico za 20 evrov in napolnil račun, potem sem storitev hotel vklopiti. Prek SMS-sporočila pa sem dobil povratno sporočilo, da je ključna beseda napačna,« nam je sporočil. 

Ker mu postopek nikakor ni uspel, je poklical v njihov klicni center, tam pa so mu pojasnili, pozor!, da te storitve sploh ni več.

Pozabili umakniti s spleta

»Omenili so tudi, da so zadevo pač pozabili umakniti s spletne strani,« je pojasnil bralec, ki je po telefonu zahteval pogovor z odgovorno osebo, vendar do nje ni prišel. Napotili so ga k reklamaciji, sam pa pravi, da mu ni jasno, kako lahko tako veliko podjetje tako spretno zavaja ljudi. In pozablja redno osveževati svojo spletno stran, kjer naj bi uporabniki dobili najnovejše in resnične informacije.

V dokaz nam je posredoval tudi zaslonske slike spletne strani, na kateri so storitev oglaševali. S slike lahko uporabnik povsem jasno razbere, da storitev deluje in kako jo vklopiš:

image

Pravijo, da so jih obvestili, a ...

Z vprašanji smo se obrnili tudi na Telemach, kjer nam je predstavnica za stike z javnostjo Maja Djordjević pojasnila, da je uporabnik naročil dodatni predplačniški paket, ki je znašal 15 evrov in prinašal neomejen prenos podatkov do konca meseca. »O ukinitvi navedene storitve so bili vsi uporabniki obveščeni 16. 5. 2017 prek SMS-sporočila, obvestilo pa je objavljeno tudi na naši spletni strani.«

Na vprašanje, zakaj opisa storitve niso odstranili s spleta, pa odgovarja, da ta paket na spletni strani ni bil oglaševan, obvestilo o prenehanju storitve pa da je na spletu objavljeno. Zatrdila nam je, da na spletni strani ni objavljenih paketov, ki uporabnikom niso na voljo.

In res, če v google danes vtipkate ključne besede Telemach Net2GO, splet prikaže spodnjo sliko. Še 8. avgusta, ko se je bralec obrnil na nas, pa je prav ta spletni naslov ponujal informacije o omenjenem paketu (zgornja slika). 

image

Kdo se torej moti?

Bralec meni, da se na tak način delajo norca iz ljudi, saj je informacije o paketu našel na njihovi spletni strani, ki danes ne deluje več, medtem pa v Telemachu odgovarjajo, da ima denar (15 evrov) še vedno na računu in ga lahko porabi za uporabo spleta. »Pri tem prijava s ključno besedo ni potrebna, saj je denar že na računu našega uporabnika. Poraba je po načelu 1 evro/24 ur, uporabnik tako porabi 15 evrov v 15 dneh,« pravijo.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Bi radi na kaj opozorili? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji