NOČ POKAZALA ZOBE

FOTO: Bralci iz vse Slovenije pošiljajo fotografije nočne ujme, prizori so šokantni

Objavljeno 22. oktober 2014 09.49 | Posodobljeno 22. oktober 2014 10.34 | Piše: T. L., K. K.

Hvaležni smo vsem, ki nam pošiljate fotografije.

Ljubljanska železniška postaja je bila ponoči pod vodo in neprevozna.

LJUBLJANA, MARIBOR, KRANJ, NOVO MESTO, KOPER – Medtem ko imajo Primorci sneg, poročate iz drugih delov države o visokih vodah. Hvaležni smo vsem, ki z našimi bralci delite fotografije. Težave so se začele že v torek pozno zvečer: neurja, neprevozne ceste, podrta drevesa in odkrite strehe. Sirene zavijajo tudi danes zjutraj, pristojne službe imajo polne roke dela.

Zaradi plazov in podrtih dreves je prekinjen železniški promet na nekaterih odsekih, saj so potrgane žice vozne mreže. Zaprta je železniška proge med Ruto in Podvelko ter med Podbrdom in Hudo Južno.

7.19 Maribor: pokrivanje strehe na stanovanjski hiši v Slepi ulici v naselju Kamnica.
7.14 Ljubljana: vonj po dimu v poslovni stavbi na Brnčičevi 31.
7.13 Radenci: poplavilo kmetijo v naselju Boračeva v občini Radenci.
7.10 Cirkulane: podrt električni drog v naselju Dolane.
7.04 Slovenska Bistrica: podrto drevo pri naselju Veliko Tinje.
6.55 Črnomelj popolna zapora ceste zaradi podrtega drevesa Tušev Dol–Talčji Vrh.
6.53 Šentilj: črpanje vode iz kletnih prostorov stanovanjske hiše v naselju Štrihovec.
6.52 Tolmin: voda vdira v hišo – Slap ob Idrijci.
6.44 Slovenska Bistrica: podrlo se je drevo v naselju Gabernik v občini Slovenska Bistrica.
6.42 Šmarje pri Jelšah: udarila je strela v stanovanjsko hišo v naselju Mestinje v občini Šmarje pri Jelšah. Posredovali so gasilci PGD Mestinje.
6.34 Tolmin: reševanje živine – Idrija pri Bači.
6.32 Koper: močan veter podrl drevo na cesto Krkavče–Puče v občini Koper.
6.30 Nova Gorica: nočno neurje je v proizvodnih prostorih Gonzaga, d. o. o., v Čepovanu povzročilo škodo, ki jo je treba čim prej odpraviti. Prav tako je v naselju ogromno nanosov kamenja in zemlje, zamašena je struga potoka.
6.24 Ormož: na cesto Spodnji Ključarovci–Lunovec v občini Ormož je padlo drevo. Posredovali so gasilci Ključarovci, ki so drevo razžagali in odstranili.
6.08 Kidričevo: podrlo se je drevo na cesto v naselju Pongrce v občini Kidričevo.
6.06 Vuzenica: meteorna voda je zalila kletne prostore osnovne šole na Mladinski ulici v Vuzenici. Posredovali so gasilci PGD Vuzenica.
5.54 Koper: močan veter je ob Piranski ulici v Kopru zvil veliko tablo reklamnega panoja. Posredovali so delavci Komunale Koper.
5.53 Hrastnik: na regionalni cesti Hrastnik–Marno zaprto zaradi zamašenega propusta, voda na cesto nanesla večjo količino peska in vode. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so očistili propust in cesto.
5.52 Radenci: podrlo se je drevo v naselju Murščak v občini Radenci. Odstranili so ga gasilci PGD Hrašenski Vrh.
5.49 Slovenj Gradec: v naselju Vodriž v občini Slovenj Gradec je na cesto podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Podgorje.
5.44 Mozirje: podrta drevesa na cesti Mozirje–Šmihel v občini Mozirje.
5.28 Semič: podrto drevo je padlo na cesto Gradnik–Omota v občini Semič. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja.
5.24 Selnica ob Dravi:  gasilci PGD Selnica ob Dravi odstranili dve podrti drevesi na cesti Selnica–Sveti Duh na Ostrem Vrhu.
5.22 Metlika: podrto drevo je padlo na cesto Metlika–Primostek v občini Metlika. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja.
5.21 Podvelka: na cesti Podvelka–Rdeči Breg v občini Podvelka podrti drevesi. Posredovali so gasilci PGD Brezno-Podvelka, ki so drevesi razžagali in odstranili.
5.20 Sevnica: delavci cestnega podjetja so odstranili s cestišča električni drog na cesti Sevnica–Podgorje ob Sevnični v občini Sevnica. Ob 6.17 so delavci cestnega podjetja odstranili podrto drevo s ceste Blanca–Sevnica. Ob 6.43 so odstranili vejevje s cestišča na relaciji Impoljca–Sevnica. Ob 6.59 so delavci cestnega podjetja odstranili podrto drevo s cestišča na relaciji Prešna Loka–Žabjak.
5.18 Podvelka: na cesti Ožbalt–Kapla v občini Podvelka se je podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Ožbalt, ki so podrto drevo razžagali in odstranili.
5.14 Žalec: poplavilo je cestišče v naselju Zabukovica v občini Žalec.
5.11 Šentjernej: podrlo se je drevo na cesto v Vrhu pri Šentjerneju v občini Šentjernej. Delavci JPEDŠ Šentjernej so drevo razžagali in odstranili.
5.06 Dobrna: podrto drevo padlo na osebni vozili pri hotelu v Dobrni. Posredovali so gasilci PGD Dobrna. Podrlo se je še več drugih dreves, poškodovan pa je tudi daljnovod električne napeljave, ki se je nagnil na lokalno cesto.
5.04 Maribor: gasilci JZZPR Maribor so izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše na Dupleški cesti v Mariboru.
5.04 Semič: polomljeno vejevje je oviralo promet na cesti Ručeta vas–Semič v občini Semič. Posredovali so delavci cestnega podjetja.
5.01 Koper: močna burja razmetala komunalne zabojnike na Srebrničevi cesti v Kopru. Posredovali so delavci Komunale Koper. Ob 5.02 je veter razmetal plastično krožišče v križišču Šmarske in Istrske ceste. Posredovali so delavci Cestnega podjetja Koper.
4.50 Cerkno: odkrita streha Gorenji Novaki
4.47 Radeče: v Jagnjenici v občini Radeče se je na glavno cesto Velika Reka–Radeče podrlo 10 dreves. Gasilci PGD Jagnjenica so jih odstranili. Ob 5.20 se je v Zagradu na glavno cesto Velika Reka–Radeče podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Svibno.
4.45 Vojnik: gasilci PGD Socka so odstranili drevo, ki je padlo na cesto Socka–Vitanje v občini Vojnik.
4.45 Ljubljana: strela je udarila v stavbo podjetja Belinka na Zasavski cesti v Ljubljani. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana in ugotovili, da se je zaradi izpada elektrike ustavil tehnološki proces. Intervencija ni bila potrebna.
4.43 Gornja Radgona: podrlo se je drevo na Mladinski ulici v Gornji Radgoni. Odstranili so ga gasilci PGD Gornja Radgona.
4.35 Tolmin: voda je zalila stanovanjsko hišo v Podbrdu v občini Tolmin. Aktivirani so bili gasilci PGD Podbrdo.
4.32 Voda je poplavila stanovanjsko hišo v Grahovem ob Bači v občini Tolmin. Intervenirali so gasilci PGD Grahovo ob Bači.
4.30 Ormož: delavci cestnega podjetja so razžagali in odstranili podrto drevo, ki je padlo na cesto v naselju Libanja v občini Ormož.
4.29 Rogatec: gasilci PGD Rogatec so odstranili podrto drevo, ki je padlo na Pot k ribniku v Rogatcu.
4.07 Vransko: podrti drevesi sta ovirali promet na regionalni cesti Vransko–Trojane v občini Vransko. Aktivirani so bili gasilci PGD Ločica pri Vranskem in drevesi razžagali ter odstranili s cestišča.
4.00 Zavrč: v Pestikah (občina Zavrč) se je zrahljal telefonski drog. Dežurna služba Telekoma je drog znova pritrdila.
3.52 Slovenska Bistrica: gasilci PGD Zgornja Bistrica in Slovenska Bistrica so odstranili tri podrta drevesa v Zgornji Bistrici v občini Slovenska Bistrica.
3.51 Cerkno: zemeljski usad je ogrožal stanovanjsko hišo v naselju Gorje v občini Cerkno. Aktivirani so bili gasilci PGD Gorje-Poče-Trebenče.
3.50 Brežice: Ob 3.51 so delavci cestnega podjetja odstranili več podrtih dreves na cesti Dobrava–Kapele–Podvinje. Ob 4.17 so odstranili podrto drevo na cesti Čatež ob Savi–Krška vas, ob 4.52 pa na cesti Prilipe–Podgračeno. Tudi ob 6.25 so morali delavci  odstraniti drevo s ceste Velika Dolina–Ponikve.
3.48 Tolmin: v naselju Ponikve je meteorna voda zalila stanovanjski in gospodarski objekt. Vodo so izčrpali gasilci PGD Ponikve-Planota.
3.43 Ruše: na cesto Ruše–Smolnik v občini Ruše se je podrlo 16 dreves. Cesta je bila delno zaprta.
3.36 Šentilj: v naselju Ceršak (občina Šentilj) je padlo drevo na cesto pri tovarni Paloma.
3.33 Zagorje ob Savi: ob 0.00 so gasilci PGD Loke posredovali v Zavinah (občina Zagorje ob Savi), kjer so s folijo prekrili del strehe na stanovanjski hiši. Ob 3.43 so gasilci PGD Zagorje mesto in Čemšenik posredovali na Jesenovem, kjer je zaradi neurja odkrilo del strehe na stanovanjski hiši. Gasilci so poškodovano ostrešje prekrili z zaščitno folijo. Zaradi več podrtih dreves je bila ob 3.56 zaprta lokalna cesta Rove–Čemšenik. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Ob 4.55 so gasilci PGD Čemšenik odstranili podrto drevo na lokalni cesti Čemšenik. Ob 5.23 so gasilci PGD Loke posredovali v naselju Loke (občina Zagorje ob Savi), ker je z župnijske zgradbe odpadlo več strešnikov. S pomočjo avtomobilskega dvigala so odstranili strešnike, ki so ogrožali mimoidoče, in objekt zaščitili s folijo. Ob 5.31 so gasilci PGD Čemšenik odstranili podrto drevo, ki je oviralo promet na lokalni cesti Čemšenik–Šentgotard.
3.26 Tolmin: narasle vode reke so ogrožale stanovanjsko hišo v naselju Hudajužna v občini Tolmin. Ob 3.19 je meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo v naselju Koritnica v občini Tolmin. Aktivirani so bili gasilci PGD Grahovo ob Bači. Ob 3.06 je narasla reka Bača in njeni pritoki ogrožala stanovanjske objekte v naselju Kneža v občini Tolmin. Aktivirani so bili gasilci PGD Tolmin in Kneža. Ob 3.01 je meteorna voda zalila stanovanjsko hišo v Kanalskem Lomu v občini Tolmin. Intervenirali so gasilci PGD Most na Soči.
3.17 Maribor: močan veter je odkril streho na Domu Danice Vogrinec v Čufarjevi ulici v Mariboru. Posredovali so poklicni gasilci JZZPR Maribor in kovinsko streho začasno pritrdili. Ob 3.10 je podrto drevo padlo na streho nadstreška ob hiši na Cesti na Žavcerja v Jelovcu, občina Maribor. Posredovali so gasilci PGD Kamnica, odstranili drevo in streho prekrili s folijo. Na cesti Bresternica–Gaj nad Mariborom so odstranili 9 dreves.
3.04 Selnica ob Dravi: gasilci PGD Selnica ob Dravi so odstranili podrto drevo na cesti Fala–Ožbalt pred Šturmovo grabo v občini Selnica ob Dravi.
3.01 Medvode: zaradi neurja z močnim dežjem je voda začela vdirati v stanovanjske in gospodarske objekte. Aktivirali so bili gasilci PGD Preska, Sora in Spodnje Pirniče.
3.00 Hoče, Slivnica: sunek vetra je odkril ostrešje stanovanjske hiše v Samovi ulici v Rogozi v občini Hoče - Slivnica. Na kraj dogodka so odšli gasilci PGD Bohova, ki so ponovno prekrili približno 30 kvadratnih metrov strehe.
3.00 Ptuj: zaradi močnega naliva in sunkov severnega vetra je prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo na območju občine Ptuj. Brez elektrike je ostalo okoli 600 gospodinjstev. Dežurne službe so napako na omrežju popravile.
2.50 Škofja Loka: začelo je poplavljati stanovanjske objekte na območju občine Škofja Loka. Voda je zalila cestišča, sprožilo se je več zemeljskih plazov. Posredujejo gasilske enote občine, aktivirana pa je tudi civilna zaščita.
2.45 Idrija: meteorna voda je ogrožala poslovno-stanovanjski objekt v Mokrški vasi v občini Idrija. Gasilci PGD Idrija so pregledali okolico objekta in odstranili ovire za nemoteno odtekanje vode.
2.40 Podvelka: podrta drevesa, ki so padla na cesto, so ovirala promet v naselju Janževski Vrh v občini Podvelka. Posredovali so gasilci PGD Brezno-Podvelka, ki so šest podrtih dreves razžagali in odstranili. Odstranili so tudi telekomunikacijski kabel, ki je visel čez cesto in oviral promet.
2.39 Domžale: voda je zalila stanovanjsko hišo na Taboru in v Goričici pri Ihanu v občini Domžale. Posredovali so gasilci PGD Ihan. Gasilci CPV Domžale os posredovali na Ljubljanski cesti v Domžalah, kjer je zaradi zamašenega odtoka voda s terase zalivala stanovanje v stanovanjskem bloku. V Selu pri Ihanu je voda odnesla del cestišča. Voda je zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Dragomlju. Posredovali so gasilci PGD Domžale mesto.
2.37 Maribor: podrlo se je drevo na Lackovi cesti v Pekrah v občini Maribor. Odstranili so ga gasilci PGD Pekre. Ob 2.23 je sunek vetra podrl drevo na Gosposvetski cesti v Mariboru. Odstranili so ga poklicni gasilci JZZPR Maribor. Ob 2.22 je prišlo zaradi neurja do prekinitve oskrbe z električno energijo pri okoli 17 000 odjemalcih na območju, ki ga pokriva Elektro Maribor.
2.33 Radlje ob Dravi: podrla so se drevesa na cesto v naselju Remšnik v občini Radlje ob Dravi. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi in odstranili osem dreves.
2.22 Šmarje pri Jelšah: voda je zalila stanovanjsko hišo v naselju Vrh v občini Šmarje pri Jelšah. Aktivirani so bili gasilci PGD Šmarje pri Jelšah in vodo izčrpali ter z delovnim strojem preusmerili tok vode.
2.06 Horjul: zaradi neurja z močnim dežjem je potok prestopil strugo in zalil naselje Vrzdenec v občini Horjul. Posredovali so gasilci PGD Vrzdenec.
2.00 Trbovlje: meteorna voda je poplavila kletno stanovanje v večstanovanjskem objektu na Trgu revolucije v Trbovljah. Intervenirali so poklicni gasilci GZ Trbovlje in vodo izčrpali.
1.53 Idrija: meteorna voda je ogrožala stanovanjski objekt v Gorenjem Vrsniku v občini Idrija. Intervenirali so gasilci PGD Vrsnik.
1.37 Idrija: meteorna voda je zalila stanovanjski objekt v Srednji Kanomlji v občini Idrija. Vodo so izčrpali gasilci PGD Spodnja Idrija in Idrija in očistili blato.
1.35 Gorenja vas, Poljane: poplavljati je začelo stanovanjske hiše in cestišča, sprožilo se je več zemeljskih plazov. Posredujejo gasilske enote v občini, aktivirana pa je tudi CZ občine.
1.21 Ljubljana: v zgodnjih jutranjih urah so zaradi močnega deževja začeli naraščati vodotoki okoli Ljubljane, meteorne vode pa so začele zalivati kletne prostore stanovanjih hiš in cestne podvoze, kjer so v vodi ostala vozila s potniki. Najhujše je bilo na območju Podutika, Kosez in Šiške, težave pa so bile tudi v drugih delih Ljubljane. Pri odpravljanju težav so sodelovali gasilci iz gasilskih društev celotne Gasilske zveze Ljubljana in poklicni gasilci GB Ljubljana.
1.20 Idrija: v ulici Poklon v Spodnji Idriji je narasli hudournik ogrožal stanovanjsko hišo. Aktivirani so bili gasilci PGD Spodnja Idrija.
1.19 Nova Gorica: narasle vode potoka Slatna so ogrožale stanovanjske objekte v naselju Grgar v občini Nova Gorica.
1.10 Dobrova, Polhov Gradec: zaradi močnega deževja je voda pričela vdirati v stanovanjske, gospodarske objekte in poplavljati ceste. Aktivirali so gasilce GZ Dobrova- Polhov Gradec
0.50 Žiri: meteorne vode so poplavile več stanovanjskih objektov, oviran je bil promet zaradi poplavljenih cestišč, sprožilo pa se je tudi več zemeljskih plazov.
0.38 Moravče: zaradi udara strele je zagorelo ostrešje in odkrilo del strešnikov na stanovanjski hiši v naselju Spodnji Tuštanj v občini Moravče. Močan dež je požar pogasil. Intervenirali so gasilci PGD Vrhpolje in Moravče, ki so pregledali pogorišče in s ponjavami pokrili odkrito streho.
0.33 Nova Gorica: poklicni gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so posredovali v kletnih prostorih stanovanjske hiše v Iztokovi ulici v Kromberku, kjer je voda zalila kletne prostore.
0.30 Brda: meteorna voda je zalila pritlične prostore stanovanjske hiše v naselju Konjsko v občini Brda. Posredovali so gasilci PGD Dobrovo.
0.14 Nova Gorica: zaradi zamašenih jaškov je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta v Kromberku v občini Nova Gorica.
23.39 Nova Gorica: ob 23.39 je podtalnica zalila kletne prostore Gasilskega doma Nova Gorica na Sedejevi ulici v Novi Gorici. Posredovali so poklicni gasilci JZ GRD GE Nova Gorica.

Deli s prijatelji