ODPLAČEVANJE

Bralka Petra v šoku: Kdo je lastnik mojega avta?

Objavljeno 29. november 2014 16.57 | Posodobljeno 29. november 2014 16.58 | Piše: P. Pa.

Ilija Plavčić pojasnjuje, da se za odkup slabih terjatev dogovarjajo tudi z ostalimi slovenskimi bankami.

Kaj bo z banko?

LJUBLJANA – »Kaj se dogaja? Kdo je lastnik mojega avta?« se je podilo po glavi naši bralki Petri, ki je v poštni nabiralnik dobila obvestilo, da mora urediti prenos lastništva. S prestrukturiranjem družbe Hypo Leasing, d. o. o., je lastnik njenega vozila postala družba Heta Asset Resolution, družba za financiranje.

Avstrijska banka Hypo je prodala večji del slabih terjatev norveški finančni družbi B2 Holding. Ilija Plavčić, direktor B2 Kapital, je včeraj za Preverjeno dejal, da je to v tujini že ustaljena praksa. V Sloveniji imajo trenutno vloženih 3400 zahtevkov v skupni vrednosti 38 milijonov evrov. Plavčić je še povedal, da se trenutno dogovarjajo za odkup terjatev tudi z ostalimi slovenskimi bankami.

Bodo bolj uspešni?

Družba je prepričana, da bo pri izterjavi dolgov uspešnejša kot Hypo, strah komitentov in dolžnikov pa naj bi bil po njihovih besedah odveč, saj naj bi ponudili fleksibilne pogoje odplačevanja dolgov. Plavčić je pojasnil, da so se z neko stranko, ki je socialno ogrožena, dogovorili, da bo namesto 11 tisočakov vrnila le šest tisoč evrov, in dodal, da je bolje, da vrnejo vsaj nekaj.

Na spletni strani banke Hypo pa so še zapisali, da sta cilj prestrukturiranja banke ohranitev in razvoj vitke in zdrave finančne skupine Hypo Alpe Adria. Hypo Alpe-Adria-Bank, d. d., in Hypo Leasing, d. o. o., ostajata na trgu in bosta za stranke nemoteno delovala s celovito bančno ponudbo in ponudbo storitev finančnega lizinga.

Ste tudi vi opazili kaj nenavadnega? Pošljite nam zgodbo ali fotografijo prek spodnjega obrazca. 

Deli s prijatelji