NEVAREN ODSEK

Bralka: mora res umreti otrok, da bodo uredili cesto?

Objavljeno 21. avgust 2015 08.57 | Posodobljeno 21. avgust 2015 08.58 | Piše: E. N.

Bralka opozarja: samo vprašanje časa je, kdaj se bo zgodilo nekaj hudega. Zakaj občina raje ne ukrepa že prej?

IG - Na ljubljanskem Igu, na poti na Kurešček, se je prejšnji teden spet zgodila prometna nesreča, ki k sreči ni terjala hujšega kot le nekaj zvite pločevine. Povzročil jo je, tako poroča naša bralka, objesten in pijan voznik.

Napihal 0,93

Na policiji so nam potrdili, da je 57-letni voznik hyundaia tam vozil z neprilagojeno hitrostjo, izgubil oblast nad vozilom in v nepreglednem ovinku po bližnjem srečanju z bankino in naletu na nasprotni vozni pas, trčil v kamnito ograjo. Imel je tudi kaj napihati: alkotest je pokazal 0,93 mg/l, zato se je voznik poslovil od vozniškega dovoljenja, čaka pa ga sodnik.

Če bi tam mimo ravno hodil otrok (vrtec je v neposredni bližini), bi morda na tem nevarnem ljubljanskem odseku danes gorele svečke!

Cesta nevarna, nihče pa ne ukrepa

Naša bralka, ki želi ostati anonimna, opozarja, da pristojni za njihove težave vedo, premakne pa se nič ne. Težav namreč ne povzročajo le objestni vozniki, ampak tudi vozišče, ki je v izjemno slabem stanju in se ob vsakem dežju spremeni v drsališče, ter cesta, ki je ovinkasta in nepregledna. Bralka vprašuje, ali bo res kdo moral umreti, preden se bodo pristojni zganili in postavili vsaj ležeče policaje ali kakšno drugo sredstvo za umirjanje prometa.

Objavljamo pismo, ki ga je v naše uredništvo naslovila ogorčena krajanka. 

»Lokacija: Ig, Cesta na Kurešček – od semaforja do vrtca je 500 metrov

Cesta na Kurešček se začne na Igu pri semaforju, kjer cesta krene v hrib. Voznik je pri semaforju začel izjemno pospeševati. Slišalo se je močno cviljenje gum in vsi sosedi smo slišali ter pričakovali pok, ki se je res zgodil približno 300 metrov od semaforja. Objestnež je zadel v hrib na desni strani, da ga je odbilo na nasprotni pas v škarpo in nazaj na cesto. Kmalu smo pritekli vsi sosedi. Gospod pa si je ogledoval razbit avto. Po vprašanju, zakaj je tako vozil, da tukaj živimo ljudje in da se tukaj vsakodnevno sprehajajo otroci iz vrtca, je brezbrižno odgovoril: Ja, 'lej. Poklicali smo policijo, on pa je vmes poklical vlečno službo. Policija je korektno opravila svoje delo, gospod pa je napihal 0,93.

Na vas se obračam zato, ker se na tem odseku konstantno dogajajo nesreče in so naša življenja ogrožena. Pred nekaj meseci je tako na isti način avto pripeljal navzgor, se zaletel v desno v škarpo, da ga je odneslo na nasprotni pločnik in je obstal na strehi. V spomladanskem času je pravilno iz zgornje strani pripeljala mamica z otrokom. Ker je cesta tudi zelo slaba, jo je začelo zanašati na nasprotno stran, kjer je priletela v levi hrib. Če je cesta samo malo mokra, je izjemno spolzka, tako da hitro pride do zdrsa tudi ob počasni vožnji. In takih zgodb je veliko.

Opozarjam, da se je lansko leto odprl novi vrtec, ki sprejme približno 300 otrok. Vzgojiteljice peljejo otroke na sprehod po tej izjemno nevarni cesti. Tukaj je veliko hiš, kar pomeni veliko stanovalcev z otroki, zato so naša življenja zelo ogrožena. Cesta je ovinkasta in nepregledna, zato mora imeti skoraj vsaka hiša ogledala za izhod na cesto.

Prebivalci smo že večkrat zbirali podpise za postavitev ležečih policajev, vendar občina na stori nič. Najbrž čakajo, da se zgodi nesreča s smrtnim izidom, potem pa se bo mogoče kaj premaknilo.«

 

Imate tudi vi kakšno podobno izkušnjo ali informacije, ki bi nam jih želeli sporočiti? Pišite nam, uporabite spodnji obrazec.

 

Deli s prijatelji